0
Somun med stegte oksedeller, muhammara og stegt spidskål

Somun med stegte oksedeller, muhammara og stegt spidskål

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Mellemøstlig
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Muhammarra er en klassisk dip, der passer fortrinligt til fisk, kylling og lam. Arabere siger, at den berømte muhammara stammer fra Aleppo i Syrien. Denne lækre blanding af valnødder, røde peberfrugter, granatæblemelasse (sukker) og brød (brødkrumme), der anvendes som dip, er dog kendt, spist og værdsat i hele Levanten.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rød peberfrugtrød chilispidskommenhvidløgcitronvalnøddekernerrasp
1 min.
Muhammara:

Kom valnødderne i et ildfast fad, dryp dem med lidt olivenolie, drys med fint salt, og bag dem gyldne i ovnen ved 200 grader i 6-8 minutter. Skyl peberfrugterne, og skær alt frugtkødet af. Skær det i tern på ca. 1 x 1 cm.

Rist tynde skiver af hvidløg i generøse mængder af en god olivenolie, til de bliver gyldne uden at branke. Tilsæt peberfrugt i tern, og sauter ved jævn varme, uden de tager farve, men er møre og søde. Tilsæt lidt skyllet og hakket chilipeber efter smag sammen med lidt citronsaft, sukker og ca. 1/2 tsk. spidskommen pr. person. Lad det hele simre i ca. 15 min. under låg. Tilsæt evt. lidt vand, efterhånden som væden fra peberfrugterne fordamper.

Når det meste af væden er kogt ind, og peberfrugterne er helt møre, blendes det hele sammen med de ristede valnødder, et par generøse stænk ekstra jomfru olivenolie samt raspen. Blend i en foodprocessor, eller brug en stavblender. Blend kun til du har en rustik, men dog forholdsvis homogen masse. Smag til med salt, peber og lidt sukker, og juster konsistensen med olivenolie og evt. lidt vand.

hakket oksekød 3-6%spidskommencitronrødt spidskål
20 min.
Kål og deller:

Rør kødet med lidt salt, peber, lidt fintrevet citronskal og det sidste spidskommen. Har du et æg og en sjat mælk/fløde, kan du med fordel gi farsen en smule af det nu. Form til bittesmå deller, og steg dem gyldne og sprøde på en pande i neutral olie. Fjern imens de yderste blade på kålet, del kålet, og snit det fint. skyl grundigt. Steg kålet på panden, hvor du stegte deller, ved medium varme i 2-3 min. på hver side, til det er gyldent og sprødt på nogle af fladerne. Krydr med salt og peber. 

 

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Fyld somun med kål, kød og muhamarra.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?