Skær kålen ud i mundrette stykker, og skyl dem grundigt. Drys med fint salt, og knug kålen og saltet med dine hænder. Lad blandingen stå i 5 min. Skær imens æble ud i strimler. Kasser det vand og salt, der kan drænes fra kålen. Vend den salte kål med harissa, æble og mayonnaise, og smag til med salt, peber og lidt sukker. Lad blandingen trække, til den skal spises.
Rør en dressing sammen af den grove sennep og lidt god eddike (fx rødvinseddike eller balsamico). Derefter piskes dobbelt mængde af din bedste olivenolie deri samt ca. halvdelen af chimichurrikrydderierne. Pluk, skyl og hak persillen, og vend den i dressingen.
Smag dressingen til med salt, peber og lidt sukker.
Steg eller grill bøfferne til de er, som du foretrækker dem. Jeg anbefaler at stege bøfferne medium. Krydr med salt og peber samt det sidste chimichurri krydderi. Lad bøfferne trække i 5 min., inden de skæres ultratyndt i skiver. Vend skiverne i den kødsaft, der måtte være løbet fra, mens kødet trak.
Lun pitabrødet i en brødrister eller i en brandvarm ovn i 2-3 min.
Som vist på billedet.
Chimichurri krydderi indeholder:
25% Tørret oregano, 25% spidskommen, 20% korianderfrø, 10% sort peber, 10% paprika flager, 10% chili flager
Harissa er egentlig en chilisauce, der bruges i det nordafrikanske køkken. Vi har lavet en tør version, der blot skal blandes med 1/3 af henholdsvis vand, citronsaft og olivenolie. Bland chilipastaen til den konsistens, der passer dig.
Harissa indeholder: 20% sød paprika, 20% spidskommen, 15% chili, 15%koriander, 10% kommen, 10% hvidløgspulver, 10% pebermynte.
Kundekommentarer ()