
Rødløget hakkes fint. 3/4 af løget skal bruges til chilien, resten kommes over i en skål, og skal bruges til avocadosalaten.
1 fed hvidløg pr. person hakkes fint.
Risene sættes over at koge efter anvisningen på pakken.
Løg og hvidløg steges i olie, til de er bløde.
Sous vide kødet drænes (gem væden), og steges med et par minutter.
Tilsæt fajita-krydderiet og chilibønnerne.
Smag til med salt og peber, samt evt. chili, og lad simre under låg, til I skal spise. Hvis chilien bliver for tyk, tilsættes vand.
Avocadoen skæres i små tern, og kommes over til rødløget. Smag til med limesaft, peber og en smule sukker.
Servér chillien sammen med creme fraichen, avocadosalaten og risene.
Fajita indeholder:
25% Sød paprika, 15% paprikaflager, 5% oregano, 15% spidskommen, 10% chili, 10% urteboullion*, 10% hvidløg, 5% cayenne og 5% havsalt.
*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften