0
Soyabagt filet af mørksej med nudelsalat på grape, glaskål, koriander og Sriracha-dressing med jordnødder

Soyabagt filet af mørksej med nudelsalat på grape, glaskål, koriander og Sriracha-dressing med jordnødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Kog nudlerne efter anvisning på pakken og køl dem af i koldt vand – kom dem i en sigte og lad dem dryppe af til de skal bruges senere
  2. Skræl glaskålen og skær den i så tynde strimler, som du kan (brug evt. et mandolinjern)
  3. Skær grapefrugt ud (se video ovenover) i filteter uden skind og lameller og kom de skårede fileter i en skål og pres det resterende saft over
  4. Pluk og hak korianderblade og stilke groft
  5. Vend glaskål og grapefileter + saft sammen med de let afkølede nudler. 
  6. Rør en dressing af Sriracha sauce (ADVARSEL! Saucen er stærk, så smag til efter din egen styrkegrænse), tamari (brug det halve her), limesaft og et par spsk. sukker. Tag nu halvdelen fra til fisken. 
  7. Rør resten med jordnøddesmørret samt masser af plukket og hakket koriander. Smag på dressingen og juster smagen med lidt sukker. Lad den trække ca. 10 minutter. 
  8. Vend dressingen sammen med nudler, kål og grape.
  9. Del fisken i mindre stykker, og vend dem i den blanding af tamari, lime og sukker(den du gemte før) du tog fra og gemte før.
  10. Lad fisken trække 10 minutter. Kom fisken på bagepapir i et ildfast fad, og bag i ovnen i en 225 grader forvarmet ovn i 4-5 minutter. Server straks.
Anretning

Som vist.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?