0
Spætter i cremet jordskokkesuppe med dukkah og citron

Spætter i cremet jordskokkesuppe med dukkah og citron

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jordskokkerbagekartoflerhvidløgforårsløgcitron
1 min.
Klargøring

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Pil hvidløgsfeddene og hak dem meget groft.

Soigner forårsløgene. Skær den hvide del i grove stykker, og snit den grønne del i ultra-fine skiver. Gem den grønne del af forårsløgene til anretning af suppen.

Skyl jordskokkerne meget grundigt, og skær dem i grove stykker. Det er ikke nødvendigt at skrælle dem. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Skyl citronerne og riv skallen meget fint.

Sæt hvidløg og jordskokker over at stege ved mellemhård varme i smør/olie i en tykbundet gryde, til de bliver gyldne. Tilsæt kartoflerne sammen med den hvide del af forårsløgene, og steg dem med et minuts tid.  Krydr grundigt med peber. Der skal ikke salt i suppen endnu. Tilsæt saften af citronen, og derefter vand, til grøntsagerne er dækket. Lad suppen koge under låg, til kartoflerne er helt møre. Måske skal der lidt mere vand på undervejs.

rødspættefiletcitron
15 min.
Fisken

Krydr rødspættefileterne let med salt, og fold dem sammen, først på langs og derefter på midten, så de får form som små pakker. Læg pakkerne i et smurt, ildfast fad. De skal ligge forholdsvis tæt, bare med omkring 1 cm luft omkring hver filet. Læg en lille smørklat på hver filet sammen med en lille smule revet citronskal og lidt friskkværnet peber. Dæk fadet med folie eller med et låg.

Hvis du har en lille sjat hvidvin, smager det godt at hælde en bundskjuler i fadet.

Bag spætte-pakkerne i ovnen, til man let kan flage fisken med en gaffel. Alt efter hvor mange du laver mad til, og hvor effektiv din ovn er, tager det imellem 10 og 15 min.

fløde 38% (piskefløde)
25 min.
Lav suppen færdig

Tilsæt fløden når kartoflerne er helt møre i gryden og kog suppen op. Blend suppen med en stavblender eller i en alm. blender, til den er cremet. Smag til med citronskal (gem lidt skal til fisken), salt og peber, og lad suppen simre, til I skal spise.

30 min.
Anretning

Anret suppen i skåle. Drys forårsløgtoppe ovenpå efterfulgt af fisken, og drys til sidst dukkaen henover.

 

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?