0
Spaghetti all’amatriciana med pecorino romano & grøn salat

Spaghetti all’amatriciana med pecorino romano & grøn salat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

peperoncino chili, hel & tørretskalotteløgcherry- eller blommetomaterpecorino romano
1 min.
Forberedelse

Pil og hak skalotteløg. Skær den tørrede peperoncino i små stykker, og tomaterne i mindre stykker. Riv pecorino fint.

skalotteløgpeperoncino chili, hel & tørretcherry- eller blommetomatertomatpassataspaghettipecorino romano
5 min.
Amatriciana

Kom skalotteløg og peperoncini på en pande med lidt god olivenolie, og rist igennem ved medium varme, til løgene lige netop begynder, at blive klare uden at blive gyldne. Mængden af peperocini er en smagssag, men retten må godt have lidt bid. 

Kom de skårede tomater på, og rist igennem i 2 min. Kom tomatpassataen ved, og skru ned til simrepunktet. Lad retten simre i 5-10 min.

Smag til med salt og godt med sort peber, og justér evt. sødmen med en smule sukker.

Kog pastaen i rigeligt godt saltet vand, så den ikke klistrer sammen. Pastaen skal kun koge i 5-6 min., altså med godt bid!

Kom pastaen over på panden, og lad retten koge igennem et par minutter. Vend med ca. 2/3 af den revne pecorino.

Fif: Gem altid lidt af pastavandet til at fortynde sovsen med, hvis den er blevet for tyk.

pecorino romano
20 min.
Anretning

Som vist på billedet. Riv evt. det sidste pecorino over.

Servér straks, og spis, mens maden er brandvarm.

Servér den grønne salat på siden, og vend den gerne i lidt god olivenolie og balsamico.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Bonusinfo

Peperoncino er en italiensk chili med god styrke, der kan bruges hele i gryderetter og marinader eller hakkes fint. Når din ret har tilpas styrke, kan du evt. fiske chilierne op igen. Peperoncino er dyrket på Sicilien i Italien. Syditalienske peperoncinis varierer normalt fra 15.000-30.000 på Scoville-skalaen. 
Peperoncino er populær i det syditalienske køkken (Calabrien), hvor de blandet andet bruges i 'Bomba Calabrese' - en spicy pesto der bruges som dip eller som smørelse på brød. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?