Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 200 grader
Pil det yderste lag af porren, flæk den, og skyl den og kålen grundigt. Pil bladene fra stokken på kålen, hak porren i strimler og overfør begge dele til et ovnfast fad.
Bacon kommes i fadet.
Vend det hele godt rundt, og bag det i ca. 10 min., indtil retten har fået lidt farve.
Kog spaghettien som angivet på pakken.
Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris.
Tilsæt 1 spsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Sovsen skal være mere flydende end ved en normal bechamel, da den vil sætte sig meget i ovnen. Sluk for blusset, riv halvdelen af osten i, og smag til med salt.
Hæld mornaysauce, pasta og drænede oliven op til de de bagte grøntsager, og vend det hele godt rundt.
Riv resten af osten henover og bag i ca. 15 min., indtil osten har fået lidt farve.
Krydr retten med salt og peber, og servér.
Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen!
Kundekommentarer ()