0
Spaghetti i fad med bacon, grønkål og cheddar

Spaghetti i fad med bacon, grønkål og cheddar

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grønkålporrebacon i tern
1 min.
Fyldet

Forvarm ovnen til 200 grader

Pil det yderste lag af porren, flæk den, og skyl den og kålen grundigt. Pil bladene fra stokken på kålen, hak porren i strimler og overfør begge dele til et ovnfast fad.

Bacon kommes i fadet.

Vend det hele godt rundt, og bag det i ca. 10 min., indtil retten har fået lidt farve.

spaghetti
10 min.
Spaghetti

Kog spaghettien som angivet på pakken.

sødmælkfarmhouse cheddar
15 min.
Mornaysovs

Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1 spsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Sovsen skal være mere flydende end ved en normal bechamel, da den vil sætte sig meget i ovnen. Sluk for blusset, riv halvdelen af osten i, og smag til med salt.

grønne oliven, uden sten
25 min.
Bagning

Hæld mornaysauce, pasta og drænede oliven op til de de bagte grøntsager, og vend det hele godt rundt.

Riv resten af osten henover og bag i ca. 15 min., indtil osten har fået lidt farve.

45 min.
Anretning

Krydr retten med salt og peber, og servér. 

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?