0
Spaghetti med cremet yoghurt, ærter, østershatte og mynte

Spaghetti med cremet yoghurt, ærter, østershatte og mynte

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

mynteærter, frostøstershatte
1 min.
Grønt

Sæt en stor grydefuld godt saltet vand over at koge til pasta.

Tag ærterne ud af posen. Hvis de stadig er frosne, kog lidt vand op i en elkedel, og overhæld ærterne, så de tør op. Herefter hældes vandet væk igen.

Pluk mynten ud i blade.

Rens svampene, og pluk dem ud i mundrette stykker. Steg dem hårdt på en varm pande i en smule olie i ca. 2-3 min. Krydr med salt og friskkværnet peber.

græsk yoghurt, 10%østershatteærter, frostspaghetti, 50% fuldkorn
5 min.
Spaghetti

Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Gem ca. 1/2 dl kogevand pr. kuvert. Kom kogevandet op i en skål sammen med yoghurten, ærterne og de stegte svampe, og pisk det sammen til en cremet sauce.

Kom herefter pastaen op i skålen, og slyng det sammen, til pastaen er helt dækket af saucen. Smag til med salt og friskkværnet peber. 

pecorino romanocitron
30 min.
Anretning

Anret den cremede pasta i en dyb tallerken. Slut af med at rive citron og ost fint over retten, og drys med mynteblade.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?