Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kassér den nederste træede ende af de grønne asparges, og skær resten i tynde skiver på skrå.
Pluk mynten ud i blade.
Bland asparges, mynte og fintrevet citronskal og -saft i en skål, og tilsæt nogle dråber olivenolie og godt med sort peber (ingen salt).
Skræl rødløgene, og snit dem i grove både.
Tilsæt lidt olivenolie til en tykbundet gryde, og steg løgene i ca. 15 min. ved mellem varme under hyppig omrøring, så løgene til sidst bliver karamelliserede og HELT bløde. Pas på de ikke brænder på ! Krydr med salt og friskkværnet peber.
Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Sigt vandet fra, når den er kogt, men gem ca. 1/2 dl. kogevand pr. pers.
Kom kogevandet op i en skål sammen med yoghurten, og pisk det sammen til en cremet sauce.
Kom den kogte pasta op i skålen, og slyng det sammen, til pastaen er helt dækket af saucen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Tilsæt de bløde rødløg til skålen, og vend rundt.
Riv osten, og anret pastaen i en dyb tallerken med asparges og masser af fintrevet ost ovenpå.
Husk at salte vandet godt! En klog italiener lærte mig i sin tid, at vandet skal være salt som en tår af Middelhavet! Om du ønsker at komme lidt olie i vandet er til gengæld lidt af et individuelt spørgsmål! Jeg har ALTID gjort det! Hvorfor? Fordi nogen har sagt til mig, at man SKAL! Men det er vist i virkeligheden ikke så vigtigt :-)
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften