0
Spejlæg med stegte ris, bagte rødbeder, tamari og peanuts

Spejlæg med stegte ris, bagte rødbeder, tamari og peanuts

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Æg, Soya, Nødder, Jordnødder, Sesam

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rødbederris, basmati
1 min.
Bag rødbederne

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken.

Skræl rødbederne, og skær dem i "pommes frites". Bred dem ud på en bageplade med bagepapir, og dryp dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet, sort peber.

Bag dem i ovnen i 15-20 min.

Når risene er møre, breder du dem ud på en tallerken, og lader dem dampe godt tørre.

peanutsforårsløg
5 min.
Hak og snit

Snit forårsløgene i tynde strimler, og del dem i den grønne og den hvide del.

Hak peanuts fint med en kniv.

æg
15 min.
Steg spejlæg

Varm en pande godt op, og steg æggene i en smule olie. De må meget gerne være smilende i blommen. Krydr med lidt salt. Tag æggene af panden, rengør den, og sæt den over igen.

ris, basmatiforårsløglimetamari/soya
25 min.
Steg risene

Steg ris og de hvide forårsløg i en smule olie på panden i 3-4 min. De må gerne blive lidt sprøde i kanterne. Træk panden fra varmen, og smag risene til med limesaft og tamari.

30 min.
Anretning

Anret de stegte ris i en dyb tallerken med bagte beder, grønne forårsløg og peanuts ovenpå. Kom selv sriracha på efter smag - og spis gerne med pinde!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?