0
Speltkerner med abrikoser, cremede svampe og grønne asparges

Speltkerner med abrikoser, cremede svampe og grønne asparges

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

speltkerner
1 min.
Kog speltkernerne

Kom kernerne op i en kasserolle med rigeligt vand og lidt salt. Kog ca. 20 min. til kernerne er helt møre.

grønne asparges
3 min.
Klar gør de grønne asparges

Skyl de grønne asparges, og knæk herefter bunden af.

frisk oreganohjertesalatfriske abrikoserøstershatte
10 min.
Forbered det grønne

Pluk svampene ud i strimler med fingrene.

Pluk salaten ud i blade og skyl dem godt. Halvér de største af bladene.

Pluk oregano ud i blade. 

Skær abrikoser i kvarte og smid kernen ud.

østershattecreme fraiche 38%citrongrønne asparges
15 min.
Lav de cremede svampe

Find en stor pande frem og tilsæt lidt olivenolie. Steg de grønne asparges ca. 3-4 min. ved mellemhøj varme til de har taget en smule farve. Tag dem herefter af panden og tør panden af med et stykke køkkenrulle.

Tilsæt lidt nyt olie og steg svampene ca. 3-4 min. til de er gyldne og møre.  Kom creme fraichen ved og lad den koge op og creme svampene. Smag til med salt, friskkværnet peber og masser af fintrevet citronskal.

25 min.
Anretning

Dræn speltkernerne for vand og vend dem sammen med salatblade og grønne asparges i en stor skål. Smag til med salt og friskkværnet peber - og nogle dråber olivenolie.

Anret i bunden af en dyb tallerken med de cremede svampe ovenpå og slut af med at komme abrikoser og oreganoblade over retten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?