Sauce: Skræl rodfrugterne og skær dem i ensartede små tern. Giv dem et opkog i letsaltet vand til de er netop møre. Kom hvidvin, fiskefond, laurbær og finthakket løg i en gryde og kog det ind til en tredjedel. Tilsæt citronsaft og kom små klumper koldt smør i under kraftig piskning til saucen er cremet. Vend rodfrugterne i, varm saucen igennem – den må ikke koge – og smag til med salt og peber.
Kartofler: Skrub kartoflerne, kog dem møre i letsaltet vand og pil dem. Smelt en god spsk. smør i en gryde og vend kartoflerne heri sammen med fintrevet citronskal, peberrod, plukket dild, salt og peber.
Fisk: Krydr speltmelet med salt og peber og vend fiskene heri. Steg søtungerne i en blanding af smør og olie, ca. 4 min. på hver side til de er møre og gyldne.
Server søtungerne med rodfrugtsaucen, de friske aspargeskartofler og en blandet grøn salat til.
Kommentarer og forslag til opskriften