Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær kyllingebrystet i mindre stykker, og bland det sammen med pr. person: 1/2 fed knust hvidløg, 1/2 tsk. garam masala, knap 1/2 tsk. salt, 1/2 tsk. revet ingefær, citronskræl- og saft af 1/4 citron. Lad kødet trække i mindst 10-15 min.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Kom kyllingestykkerne i et ildfast fad smurt med 2 tsk. olie pr. person, og steg dem i ovnen i 20 min.
Snit blomkålen i en foodprocessor, så den bliver til "ris". Blomkålsrisene kan evt. overhældes med kogende vand et par minutter inden servering, og drænes inden anretning.
Risene kan også spises rå, som de er.
Hak 1/2 hvidløgsfed pr. person, og varm 1 spsk. olie pr. person op i en gryde. Kom følgende op i olien pr. person, du laver mad til:
1/2 fed hakket hvidløg, tandoori masala og 1/4 tsk. salt. Rør rundt i 30 sek.
Kom flåede tomater, tomatpure og kikærtemel i, rør rundt, og lad saucen simre i minimum 5 min.
Kom kyllingestykkerne i saucen.
Rør evt. halvdelen af yoghurten i, lige inden saucen serveres. Top med resten af yoghurten, eller lad det være op til hver enkelt, om man vil have yoghurt til eller ej.
Pynt til sidst med frisk koriander.
Tandoori masala anvendes til fx tandoori kylling, en ret hvor kyllingen er dækket med en blanding af almindelig yoghurt, salt og tandoori masala. Kyllingen steges derefter i ovnen ved meget høj varme. Kylling lavet på denne måde har en rosa ydre og en velsmagende aroma. Man kan også med fordel bruge fisk eller paneer med tandoori.
Spidskommen, koriander, nelliker, kanel, ingefær, hvidløgspulver, chili, gurkemeje og muskatnød.
Kundekommentarer ()