0
Spicy chicken garam masala med blomkålsris

Spicy chicken garam masala med blomkålsris

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kyllingebryst uden skindhvidløggaram masala1ingefærcitron
1 min.
Kylling

Skær kyllingebrystet i mindre stykker, og bland det sammen med pr. person: 1/2 fed knust hvidløg, 1/2 tsk. garam masala, knap 1/2 tsk. salt, 1/2 tsk. revet ingefær, citronskræl- og saft af 1/4 citron. Lad kødet trække i mindst 10-15 min.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Kom kyllingestykkerne i et ildfast fad smurt med 2 tsk. olie pr. person, og steg dem i ovnen i 20 min.

blomkål
10 min.
Blomkålsris

Snit blomkålen i en foodprocessor, så den bliver til "ris". Blomkålsrisene kan evt. overhældes med kogende vand et par minutter inden servering, og drænes inden anretning.

Risene kan også spises rå, som de er.

ingefærflåede og hakkede tomatertomatpurékikærtemeltandoori masala
35 min.
Sauce tandoori masala

Hak 1/2 hvidløgsfed pr. person, og varm 1 spsk. olie pr. person op i en gryde. Kom følgende op i olien pr. person, du laver mad til:

1/2 fed hakket hvidløg, tandoori masala og 1/4 tsk. salt. Rør rundt i 30 sek.

Kom flåede tomater, tomatpure og kikærtemel i, rør rundt, og lad saucen simre i minimum 5 min.

Kom kyllingestykkerne i saucen.

græsk yoghurt, 10%koriander
45 min.
Anretning

Rør evt. halvdelen af yoghurten i, lige inden saucen serveres. Top med resten af yoghurten, eller lad det være op til hver enkelt, om man vil have yoghurt til eller ej.

Pynt til sidst med frisk koriander.

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Bonusinfo

Tandoori masala anvendes til fx tandoori kylling, en ret hvor kyllingen er dækket med en blanding af almindelig yoghurt, salt og tandoori masala. Kyllingen steges derefter i ovnen ved meget høj varme. Kylling lavet på denne måde har en rosa ydre og en velsmagende aroma. Man kan også med fordel bruge fisk eller paneer med tandoori. 

Tandoori Masala indeholder:

Spidskommen, koriander, nelliker, kanel, ingefær, hvidløgspulver, chili, gurkemeje og muskatnød.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
520 kcal
Fedt:
31,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,2 g
Kulhydrat:
23,6 g
heraf sukkerarter:
9,8 g
Kostfibre:
4,7 g
Protein:
34,1 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?