0
Spicy kartoffelsuppe med sprøde kikærter og yoghurt

Spicy kartoffelsuppe med sprøde kikærter og yoghurt

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Husk

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Læs opskriften grundigt igennem før start. 

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

kartoflerløghvidløg
1 min.
Lav suppen

Start med at skære kartoflerne i grove tern, og snit løg og hvidløg fint.

Find en stor gryde frem, og sæt den over på mellemhøjt blus med et godt skud olivenolie. Sauter løg, hvidløg og kartofler i 2-3 min., uden at de tager farve. 

Dæk så med vand, og lad det hele koge helt mørt under låg i 10-15 min.

kogte kikærter
5 min.
Bag kikærterne

Dræn kikærterne grundigt for vand i en sigte. Vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet sort peber. Bred dem ud på en bageplade, og bag dem i 10-15 min., til de er gyldne og sprøde. Rør gerne lidt rundt i dem undervejs.

æblesquash
10 min.
Skær grønt

Skær æble i små tern og squash i lidt større tern.

chipotlesauce krydderi
15 min.
Lav krydderolie

Rør krydderblandingen sammen med et par spsk. olivenolie, så du får en tæt krydderolie.

græsk yoghurt, 10%
20 min.
Færdiggør suppen

Blend suppen helt lind med en stavblender. Smag til med salt og friskkværnet sort peber, og juster evt. konsistensen med lidt mere vand. Lige inden servering blender du yoghurten ind i suppen.

25 min.
Anretning

Anret æbler, squash og kikærter i en dyb tallerken, og kom suppen ovenpå. Slut af med at dryppe krydderolie rundt efter smag.

Velbekomme!

Bonusinfo

Indeholder:

25% Chipotle, 25% sød paprika, 15% spidskommen, 15% paprikaflager, 15% tørret dild, 5% hvidløgspulver.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?