Skrub kartoflerne grundigt og skær dem i tern på ca. 1x1 cm.
Skyl linserne i en sigte og kom både linser og kartofler op i samme gryde. Tilsæt vand så det dækker rigeligt og lidt salt. Lad det koge stille og roligt under låg til linser er kogt ud og kartoflerne er møre - ca. 15 min. Du skal sikkert spæde lidt til med vand løbende, så hold øje med gryden. Du skal ende ud med en tyk grød.
Skyl agurk og mynte. Skær agurken i små tern og pluk mynten ud i blade. De største af bladene kan du lige skære igennem med en kniv. Kom agurk og mynte op i en skål og kom kærnemælk op i blandingen så den lige er mættet. Sæt til side til servering.
Pil hvidløget og snit det i så tynde skiver som muligt.
Del spidskålet i store kuvertstykker - gerne med masser af stok på.
Steg spidskålen på en godt varm pande i en smule olie til de har taget godt med farve men stadig har en smule bid. Træk panden fra varmen og tilsæt hvidløgsskiverne, garam masala og lidt ekstra olivenolie. Vend det hele godt rundt og sørg for at krydderiet kommer godt ind imellem bladene på kålen.
Smag linserne til med en god sjat olivenolie, salt og friskkværnet peber. Anret dem i bunden af en dyb tallerken med spidskålen ovenpå. Slut af med at komme agurkerne på tallerknen og kom evt. overskydende kærnemælk fra skålen henover retten.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()