Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skrub kartoflerne grundigt og skær dem i tern på ca. 1x1 cm.
Skyl linserne i en sigte og kom både linser og kartofler op i samme gryde. Tilsæt vand så det dækker rigeligt og lidt salt.
Lad det koge stille og roligt under låg i ca. 15 min., til linser er kogt ud, og kartoflerne er møre. Du skal sikkert spæde lidt til med vand løbende, så hold øje med gryden. Du skal ende ud med en tyk grød.
Skær agurken i små tern, og pluk mynten ud i blade. De største af bladene kan du lige skære igennem med en kniv.
Kom agurk og mynte op i en skål, og kom kærnemælk op i blandingen, så den lige er mættet. Sæt til side til servering.
Pil hvidløget, og snit det i så tynde skiver som muligt.
Del spidskålet i store kuvertstykker - gerne med masser af stok på.
Steg spidskålen på en godt varm pande i en smule olie, til de har taget godt med farve, men stadig har en smule bid.
Træk panden fra varmen, og tilsæt hvidløgsskiverne, garam masala og lidt ekstra olivenolie. Vend det hele godt rundt, og sørg for at krydderiet kommer godt ind imellem bladene på kålen.
Smag linserne til med en god sjat olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Anret dem i bunden af en dyb tallerken med spidskålen ovenpå.
Slut af med at komme agurkerne på tallerkenen, og kom evt. overskydende kærnemælk fra skålen henover retten.
Kundekommentarer ()