0
Spidskål med garam masala, raita og linsegrød

Spidskål med garam masala, raita og linsegrød

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kikærter
1 min.
Kikærter

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Dræn kikærterne for vand, vend dem med en smule olivenolie, salt og friskkværnet peber, og bred dem ud på en bageplade. Bag dem i ovnen i ca. 20 min., til de er sprøde.

røde linsersøde kartofler
5 min.
Linsegrød

Skræl de søde kartofler, og skær dem i tern. Find en stor gryde, og tilsæt lidt olivenolie. Sauter kartoflerne ved mellem varme i ca. 3-4 min. Tilsæt så linserne, og dæk med rigeligt vand. Krydr med salt og peber.

Lad grøden koge under låg, til linser og kartofler er helt møre. Tilsæt evt. mere vand, hvis gryden er ved at koge tør.

spidskålgaram masala1
10 min.
Spidskål

Sæt en stor pande over ved høj varme. Del spidskålet i store kuverstykker, og steg dem på panden i en smule olie. Spidskålet skal stege til det har taget godt med farve og er blevet mørt, men stadig har bid. Når spidskålet er ved at være færdigt, drysser du krydderblandingen ud over.

hvidløgsyrlige spiseæbleryoghurt 3,5 %
20 min.
Raita

Smag yoghurten til med godt med fintrevet hvidløg og friskkværnet sort peber.

Skyl æblet, og skær det i små tern.

30 min.
Anretning

Smag grøden til en sidste gang, og anret den i bunden af en dyb tallerken.

Læg spidskålet ovenpå, og drys med æbletern og sprøde kikærter. Slut af med at komme yoghurt over retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?