Dræn kikærterne for vand, og kom dem op i en lille gryde sammen med et godt skud olivenolie, lidt salt og friskkværnet peber. Sæt til side til senere.
Del spidskålet i kuvertstykker fra rod til top. Sæt en pande over ved mellem varme, og steg dem i en smule olie med skærefladen nedad i 6-8 minutter. De skal tage godt med farve, og blive møre med en smule bid. Lad evt. en klat smør bruse op, brune og give smag til kålet til sidst i stegningen.
Halver citronen, og steg den på skærefladen, til den har taget godt med farve.
Skyl agurken, og skær den i små tern. Skyl mynten, og pluk den ud i blade. Snit bladene tyndt med en skarp kniv, og bland dem sammen med agurketernene.
Pluk fetaosten ud i små brud, og vend dem sammen med agurketernene. Hvis du laver mad til 2 skal du nok kun bruge ca. halvdelen af osten. Tilsæt lidt god olivenolie og saften fra citronen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Varm kikærterne godt igennem over lavt blus, og smag dem til med salt og friskkværnet peber.
Vend det stegte spidskål med krydderblandingen i en skål, og krydr med en smule salt.
Anret kikærterne i bunden af en dyb tallerken. Kom spidskålet ovenpå. og slut af med at drysse feta/agurkesalaten henover. Kom evt. overskydende marinade ved.
Velbekomme!
Biryani krydderimix: 50% Madras karry, 15% grønne kardemommefrø, 15% gurkemeje, 10% kanel, 5% laurbærblade.
Kundekommentarer ()