Fisk: Tag de fire største af fileterne fra og læg dem til side. Kom resten af fiskene i en foodprocessor sammen med fløde, skal fra den halve citron, hakkede krydderurter (efter eget valg) samt salt og peber. Kør det til en glat fars og fordel den på de fire fileter. Rul fileterne sammen om farsen og læg dem i et lille ovnfast fad. Hæld hvidvin og citronsaft ved, krydr med salt og peber og bag ved 200°C i ca. 12 min. til fisken er gennembagt.
Spinat: Skyl spinaten rigtigt godt, fjern de groveste stilke og slyng bladene tørre. Smelt en smule smør på en pande og sauter spinaten deri til den er faldet sammen og væden er fordampet. Krydr med salt og peber.
Sauce: Rist hasselnødderne på en tør pande ved middel varme til de er gyldne og den brune skal løsner sig. Gnid skallerne af (i fx et viskestykke) og hak nødderne groft. Smelt ca. 80 g smør, lad det lige bruse af og tilsæt derefter de hakkede nødder. Lad det trække et par minutter inden servering.
Server med små kogte kartofler eller kartoffelmos, dampet broccoli og godt groft brød.
En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia
Kommentarer og forslag til opskriften