0
Spinatruller med klassisk caesar salat med ansjoser, parmesan  samt varmrøget laks

Spinatruller med klassisk caesar salat med ansjoser, parmesan samt varmrøget laks

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ansjoserparmigiano reggiano (Parmesan)hvidløgdijon sennep
5 min.
Caesar dressing:

Lav en tyk mayo af 1 (2) æggeblommer (gem hviderne), der røres sejt med lidt salt. Tilsæt dijonsennep, og rør derefter 1 - 1,5 dl neutral olie (eller 50/50 neutral / olivenolie) i. Tilsæt finthakkede ansjoser + olien derfra, finthakket hvidløg og revet parmesan (brug 2/3 her). Justér syren med lidt hvidvinseddike eller citronsaft.

romainesalatbabyspinat
10 min.
Salat og spinat:

Skyl salaten, og skær den ud i mundrette stykker - kom det i iskoldt vand i mindst 5 min. Dræn vandet fra, og slyng bladene HELT tørre i en salatslynge. Skyl og slyng derefter spinaten.

Varmrøget laks
15 min.
Varmtrøget laks:

Fjern skindet og den brune bræmme i midten mellem laks og skind. Pluk derefter kødet i mindre stykker, og sæt til side.

babyspinatæg2parmigiano reggiano (Parmesan)
20 min.
Spinat & æg-wraps:

Kom æg + æggehvider i en blender med det skyllede og tørre spinat samt det sidste parmesan. Blend til en helt homogen og grøn masse med en smule mælk eller fløde (2 spsk. pr. æggehvide) samt lidt salt og peber.

Varm lidt neutral olie op på en god slip let pande. Hæld et ca. 2-3 mm tykt lag af æggemassen på panden - ligesom til en tyk pandekage. Når æggemassen øverst er lige ved at stivne, vender du den i ét huk. Er du mere forsigtig, kan du vende den over på en tallerken og derefter tilbage på panden, hvor du steger på den anden side i 1 min. Hold de færdige wraps lune under et viskestykke, mens du steger resten.

25 min.
Finish:

Vend romainesalaten sammen med dressingen. Fordel en smule salat i midten af en wrap, kom lidt laks i og rul den sammen. 

35 min.
Anretning:

Som vist - server det sidste salat i ved siden af. 

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?