0
Fiskeburger med dressing og Red Hot fries
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader.
2. Skyl og skrub kartoflerne, skær dem i både (6-8 stk. af hver kartoffel) og læg dem i en stor frysepose.
3. Hæld olivenolie i posen, og tilsæt paprika, salt og peber. Luk posen, og ryst det hele godt rundt.
4. Hæld kartoflerne i et ovnfast fad eller en bradepande med bagepapir i bunden. Sørg for, at bradepanden er stor nok, så kartoflerne ikke ligger i lag.
5. Sæt kartoflerne i ovnen i ca. 30 minutter, til kartoflerne er dejligt gyldne og sprøde.
6. Skyl salaten, og slyng den evt. i en salatslynge, eller ryst vandet af bladene, og tør dem med køkkenrulle.
7. Skyl tomaterne og agurken grundigt. Tør dem med køkkenrulle, og skær dem i tynde skiver.
8. Skyl fileterne, og tør dem med køkkenrulle. Læg dem ved siden af hinanden på et skærebræt, og krydr dem med lidt salt og peber på begge sider.
9. Rør en dressing af creme fraiche, paprika og schriacha sauce (pas på den er stærk) og smag til med salt, peber samt lidt sukker.
10. Tag 3 dybe tallerkner. I den første tallerken skal du have mel. I den næste tallerken slår du de 2 æg ud, og pisker dem sammen. (Har du ikke æg, kan du bruge lidt mælk). I den sidste tallerken skal du have rasp.
11. Vend fileterne - en ad gangen - i melet først, derefter i ægget/mælk og til sidst i raspen. Sørg for at trykke fileterne godt ned, så raspen sidder godt fast.
12. Skær burgerbollerne over, og sæt dem på en bageplade.
13. Find en stor pande, hæld godt med neutral planteolie på panden, og tilsæt smør i skiver (halvt olie og halvt smør). Sæt panden over ved middel varme.
14. Når smørret er bruset af, lægger du fileterne på panden, og steger dem, til de er gyldne. Vend dem, og steg dem på den anden side, til de er gyldne.
15. Lige inden servering sætter du burgerbollerne i den varme ovn. De skal have ca. 2 minutter i ovnen, gerne sammen med kartoflerne.
16. Tag bollerne ud af ovnen - pas på du ikke brænder fingrene!
17. Smør begge halvdele af burgerbollerne med lidt dressing.
18. Byg derefter burgeren op med fisk, salat, tomat og agurk.
19. Server sammen med de ovnbagte kartofler og dressing, som kan bruges til at dyppe kartoflerne i.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?