0
Sprød friteret skærising med tamari-wokkede grøntsager og ris

Sprød friteret skærising med tamari-wokkede grøntsager og ris

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Basmatiris: Kom risene i en sigte og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (pr. pose ris) op med ½ tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger røres en gang i risene og der skrues ned så de netop simrer (2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter til alt vandet er optaget i risene. Sluk og lad risene hvile under låg i 10-12 minutter – slå dem løse med en gaffel og server straks.

Wokkede grøntsager: Skær courgetter i tynde skiver. Snit den røde peberfrugt og rødløget fint. Hak hvidløg fint. Kom lidt neutral olie i en meget varm wok. Wok først courgetten indtil den er gylden - tilfør hakket hvidløg og lad det brune let. Tilfør rødløg og peberfrugt. Kom tamari og kokoscreme sammen med 1 dl vand på og kog ind til kokoscremen er opløst.

Fisk: Rør en tyk dej af 1 dl hvedemel, 1 tsk. bagepulver (kan udelades), ½ tsk. salt samt 1,5 dl vand. Fold fileterne på langs så de ligger dobbelt og krydr med salt og peber. Vend dem i lidt hvedemel og derefter i den tykke dej. Steg dem på en medium varm pande/gryde i masser af neutral olie (mindst 1 cm - men gerne 2-3 cm dybt - altså en "mini-friture"). Fisken steges primært på den ene side i ca. 3-4 min. til den er pænt gylden, hvorefter den vendes og steges til den er sprød og gylden på den anden side også. De friterede fisk afdryppes på fedtsugende papir og drysses med lidt fint salt.

Anretning: Som vist på billedet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?