0
Sprød kuller stegt med kokos, rosenkål & mild karrysauce

Sprød kuller stegt med kokos, rosenkål & mild karrysauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Skyl risblandingen i en sigte i koldt vand. Kog den skyllede risblanding i rigeligt (4 x risenes volumen) letsaltet vand i 30-35 minutter under låg. Kom den kogte risblanding i en sigte og lad den overskydende væde løbe fra. Kom den kogte risblanding tilbage i gryden eller op i en skål og løsn dem med en gaffel inden servering.
  2. Pil og finthak hvidløg og skalotteløg
  3. Skær æblet i små tern
  4. Sauter løg, hvidløg og æbler af i en lille klat smør i en kasserolle uden det tager farve.
  5. Rør med karryblandingen (gem lidt til senere) samt 1 tsk. hvedemel pr. 1 dl piskefløde
  6. kom 1 dl vand pr. 1 dl ml piskefløde ved og pisk igennem mens det koger igennem et par minutter.
  7. Kom fløden på og kog op – juster evt. konsistens med lidt vand og smag til med salt og peber og lidt sukker.
  8. Skær fisken ud i aflange strimler på ca. 1 cm tykkelse og krydr med salt og peber.
  9. Paner fisken ved at vende den, først i lidt hvedemel, derefter i et sammenpisket æg (har du ikke et æg, kan du bruge lidt mælk eller fløde) og til sidst i raspen, som er blandet med kokosmel.
  10. Del rosenkål i halve og blancher dem i saltet vand i 1 minut. Lad dem dampe af, krydr med lidt fint salt.
  11. Vend rosenkål i lidt kartoffelmel, maizena eller hvedemel, og friter dem i rigeligt, meget varm olie på en pande, til de er sprøde og gyldne.
  12. Dryp de friterede rosenkål af på køkkenrulle, og drys med lidt af de sidste karry-krydderier
  13. Friter fisken i neutral olie i en friteuse eller en gryde med rigeligt olie. Olien skal være ca. 180 grader varm. Test med en tænd- eller tandstik, at olien bruser omkring den først. Friter i alt 2-3 minutter, til fisken er gylden og sprød. Kom fisken på fedtsugende papir, og drys med lidt fint salt.

Fif: Hvis du synes det bliver for fedt med den stegte fisk så drys lidt karry over sammen med salt og peber og bag dem i en forvarm ovn ved 180 grader i 6-8 minutter.

Karrysauce krydderi indeholder: 50% madras karry, 50% urtebouillon

Anretning

Som vist på billedet, drys evt lidt ekstra kokos over den stegte fisk og server ris blandingen ved siden af.

 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?