0
Sprød kulmule på frisk majs-risotto og grønne bønner

Sprød kulmule på frisk majs-risotto og grønne bønner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

majs
1 min.
Forbered majsen

Sæt en kedel over at koge med vand til risottoen.

Tag blade og fimrehår af majsen.

Skær majskernerne af kolberne. Det gøres nemmest ved at sætte majsen ned i en dyb skål, og så køre en kort kniv ned langs kolben. På den måde undgår du majskerner ud over hele køkkenbordet.

løghvidløg
5 min.
Hak løg og hvidløg

Hak løget fint. Det skal bruges til risottoen. Hak 1-2 fed hvidløg pr. pers. fint. Hvidløget skal bruges til bønnerne senere.

majsløgArborio risottorisgrøntsags bouillonfarmhouse cheddar
12 min.
Lav risotto

Svits majsene hårdt i en sauterpande. De må gerne få godt med farve, det fremhæver deres søde smag. Hæld majskernerne over i en skål.

Sauter løgene  i halvt smør/halvt olie, til de lige er gennemsigtige.

Tilsæt risene, og lad dem stege med et minuts tid.

Hæld så meget kogende vand på risene, at det dækker med 2 cm, og tilsæt urtebouillonen under omrøring.

Lad retten simre under låg, til al væsken er optaget af risene. Hæld så igen så meget vand på, at det dækker med 2 cm. Rør forsigtigt rundt, og lad risottoen simre.

Gentag processen i cirka 15 min., til risene er næsten al dente.

Tilsæt majskernerne og evt. mere vand, og lad risottoen simre, til den er cremet, og der har dannet sig en sauce omkring majs og ris.  Konsistensen skal være som meget lind havregrød.

Riv halvdelen af cheddaren ned i risottoen.

bønner
20 min.
Forbered bønnerne

Ordn bønnerne, imens risottoen simrer. Saml bønnerne i små bundter, og skær top og bund af dem. Del bønnerne i tre stykker med skrå snit.

kulmulefilet med skindbønnerhvidløg
25 min.
Steg fisk og bønner

Rist hvidløg og bønner i halvt smør/halvt olie på en stor pande i 5 - 7 min. til bønnerne er sprød-møre.

Hæld de ristede bønner over i en skål, og steg fisken på skindsiden et minuts tid, til skindet er sprødt. Vend fisken, og lad kødsiden lige "kysse" panden, så er fisken klar.

Krydr fisk og bønner med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel risottoen i dybe tallerkener, og læg fisken ovenpå.
Anret bønnerne ved siden af, og riv den sidste ost hen over tallerkenerne. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?