Ovnen forvarmes til 200 grader.
Porrerne snittes i skrå skiver på omkring 1 cm.
Skyl porreringene meget grundigt for jord, og dræn dem.
Løget hakkes mellemfint.
Steg baconen i en smule olie i en gryde, der kan rumme alle grøntsagerne, og som kan gå i ovnen.
Når baconen er næsten sprød, tilsættes løg og porrer, samt en lille smørklat.
Lad det hele stege ved mellem varme, til porrerne så småt begynder at blive møre.
Tilsæt risottorisene og Skagen Secret-krydderiet, og lad det stege med et minuts tid.
Imens koges 300 ml vand pr. 100 g risottoris op i en kedel.
Tilsæt det kogende vand, og rør rundt. Læg låg på, og sæt gryden/panden i ovnen.
Risottoen skal have omkring 15-25 minutter i ovnen, alt efter hvor mange du laver mad til. Rør i risene 3 gange undervejs, og tjek, om der måske skal en smule mere vand i.
Fisken duppes tør, skæres ud i portionsstykker, og drysses med en smule salt på kødsiden.
Salaten skylles grundigt, og slynges tør. Pluk salaten i mindre stykker, og anret den på et fad. Dryp god olivenolie, balsamico og peber over.
Fisken steges i olie med skindsiden nedad på en slip-let pande. Pres evt. let på fisken med en palet eller lignende for at holde den fladt mod panden og få skindet sprødt. Frisk fisk har en tendens til at ville krølle sig sammen.
Når skindet er gyldent og sprødt, vendes fisken og "kysser" panden 20-30 sekunder på kødsiden, så er den færdig.
Parmesanen rives ned i den færdige risotto.
Anret fisken ovenpå risottoen, og giv salaten til.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()