0
Sprød middagssalat med grillet laks, majs og poppet sorghum

Sprød middagssalat med grillet laks, majs og poppet sorghum

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Friske majskolber kan tilberedes på mange forskellige måder: den kan grilles, tilberedes med bladene på 5-8 min i mikroovnen, koges eller dampes med eller uden bladene på..
Man vælger sin yndlingsmetode til denne opskrift, og skærer så bare de tilberedte majskerner af kolberne, umiddelbart inden salaten samles.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
majskolbersorghumolivenolie, ekstra jomfru
1 min.
Klargøring af kartofler og majs
  1. Ovnen tændes på 220 grader, varmluft.

  2. Kartoflerne skylles, deles i 2 eller 4, tørres i et viskestykke og vendes i olivenolie.
    Bag kartoflerne i ovnen, til de er møre og sprøde omkring 15-20 minutter.

  3. Majsen tilberedes til den er mør.

    Man kan vælge enten at:

    * Pakke majsen, med bladene på, ind i fugtige viskestykker, og så dampe den i sin mikroovn 5-8 min. pr kolbe.

    * Lade majsen, med bladene på, ligge i en skål vand et par minutter, og derefter grille den til bladene er helt forkullede, omkring 8-12 minutter.

    *  Fjerne bladene og fimrehårene, og koge majsen i godt saltet vand, tilsat en smørklat, til den er mør, omkring 6-9 minutter.

    * Fjerne bladene, og dampe majsen under låg i en bred gryde i en lillebitte smule vand, salt og en smørklat.  Majsen skal vendes et par gange undervejs.  Denne metode tager omkring 7-10 minutter.

    * Pakke sine majs uden blade, med lidt salt og en stor smørklat i vakuumposer, og tilberede dem i Sous vide vandbad på 90 grader i 30 minutter.


  4. Når majsen er mør skæres kernerne af.  Det gøres nemmest ved at sætte majsen på højkant og lade en lille, skarp kniv løbe ned langs den hårde midte af kolben, så kernerne falder af. 
    Man kan med fordel vælge at gøre det i en stor skål, så der ikke kommer majskerner ud over hele køkkenbordet.

  5. Sorghummen poppes ved medium varme i et par spsk. olie eller smør i en pande med låg.  Ryst panden undervejs, så kornene ikke hænger fast i bunden.  Man skal ikke regne med, at alle kornene popper.
ASC laks med skindolivenolie, ekstra jomfru
10 min.
Fisken
  1. Laksen duppes tør og drysses med salt og peber på kødsiden  Pensel fisken med olie, og steg den på skindsiden på grillen, eller på en pande, til skindet slipper panden, og du kan se at varmen er trængt op i fiskekødet.
    Vend laksen om og lad den "kysse" panden et halvt minut:
    Fisken trækker færdig på en tallerken.  Den skal bare være lun, når den kommer i salaten.
ASC laks med skindagurkforårsløghjertesalatsmå kartoflersorghumolivenolie, ekstra jomfrubalsamicosalt & peber
20 min.
Salat
  1. Agurken skylles og snittes i mundrette bidder.

  2. Forårsløgene trimmes, skylles og snittes fint.  Gem en håndfuld af de snittede grønne toppe til pynt.

  3. Salaten skylles og slynges tør.  Salaten snittes i mundrettte stykker.

  4. Alle de kolde grøntsager kommes over i en stor skål ( evt. den skål man brugte til at skære majskernerne af i ) og vendes i godt med olivenolie, salt og peber.  

  5. Anret salaten på et stort, fladt fad og drys kartoflerne hen over.

  6. Laksen flages med to gafler ( smid skindet væk, hvis ikke du vil spise det ) og drysses hen over salaten.

  7. dryp rigeligt med god balsamico hen over salaten og top op med de poppede sorghum og forårsløgene.
30 min.
Servering

 

Salatfadet sættes på bordet og alle tager selv.

 

 

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?