0
Sprød mørksej med bacon på lun linsesalat

Sprød mørksej med bacon på lun linsesalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
mørksejfilet uden skindbacon i skiverbabyspinatsmå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailgrønne linser fra Puygrøntsags bouillon
1 min.
Klargøring
  1. Linserne skylles og steges derefter i olie i en lille gryde i et par minutter.
    Træk gryden fra varmen et minuts tid, og hæld så vand på linserne, til det lige dækker.  Tilsæt urtebouillonen.
    Linserne koges, til de er møre, omkring 15-20 minutter.

  2. Fisken deles i portionsstykker og duppes tør. 
    Vikl et stykke bacon omkring hvert stykke fisk, og lad dem hvile, til de skal steges.

  3. Spinaten skylles grundigt.

  4. Tomaterne skylles og deles i halve eller kvarte.
citronflydende honningolivenolie, ekstra jomfru
10 min.
Dressing
  1. Dressingen laves i en stor skål, der kan rumme både grønt og linser.

    Pr. person bruges:
    1-2 spsk. god olivenolie
    1-2 tsk. flydende honning
    Saft og fintrevet skal af ca. 1/4 citron
    Salt og peber

    Dressingen røres sammen.
20 min.
Fisk og samling af retten
  1. Fisken steges på en teflonpande, til baconen er sprød - omkring 5-7 minutter. 
    Vend fisken jævnligt undervejs, så alle sider tilberedes.
    Når fisken er færdigstegt, sættes den til at hvile et lunt sted på en tallerken eller lignende.

  2. Hæld linserne over i panden, hvor du stegte fisken, og lad dem varme godt igennem sammen med et 1-2 spsk. god balsamico pr. person.
    Når linserne er gennemvarme og balsamicoen kogt næsten væk, vendes tomater og spinat ned til linserne. 
    Lad retten varme igennem kort. Hæld derefter alle grøntsagerne inkl. linserne over i den store skål med dressingen.

  3. Vend grundigt rundt og servér salaten på et fad med fisken ovenpå.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?