0
Sprød mørksej på lun granatæble-kålsalat med tahindressing

Sprød mørksej på lun granatæble-kålsalat med tahindressing

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

granatæblergrønkålappelsinsyrlige æblerhvidløg
1 min.
Klargøring af grøntsagerne

Fisken duppes tør, skæres i portionsstykker, og saltes let på begge sider.

Grønkålen ribbes, skylles grundigt, slynges helt tør, og snittes fint.
Hvidløget hakkes fint.

Appelsinen skylles, og skrællen rives meget fint. Skræl appelsinen enten med en kniv eller med fingrene, og skær den i runde skiver. Læg skiverne i en stor skål, der kan rumme hele salaten til sidst.

Kernerne bankes ud af granatæblerne ned i skålen til appelsinskiver. På videoen viser Jacob, hvordan man gør.

Æblerne skylles, og skæres i små tern. Hæld æbleternene ned i skålen til appelsin og granatæble.

grønkålhvidløg
15 min.
Kål.

Hvidløget steges ved høj varme i olie på en stor pande, der kan rumme kålen og derefter fisken.
Når hvidløget begynder at brune, hældes kålen ned i panden, og steger i 3-5 min., til den begynder at falde sammen. Smag til med salt, peber og en lille 1/2 tsk. appelsinskal pr. person.

Kålen hældes over til frugterne i den store skål.  Dryp 1/2 spsk god olivenolie pr. person over, og vend den forsigtigt sammen med hænderne.

tahinolivenolie, ekstra jomfru(æblecider)eddikesalt & peberevt. honning eller sukker
25 min.
Fisk og dressing

Fisken vendes grundigt i tang-panermix, og steges i smør/olie på kål-panden, til den er sprød.

Imens fisken steger, laves dressingen:

Tahin hældes ned i en skål eller en dressing-shaker/ryster, og fortyndes med 1-2 spsk. varmt/kogende vand, til den lige bliver lind og kan røres ud.
Rør 1/2 spsk. olivenolie, 1/2 tsk. sukker eller honning og 1-2 tsk. eddike pr. person ud i tahinen.
Smag til med lidt appelsinskræl, salt og peber.

30 min.
Anretning

Salaten vendes sammen i skålen, og anrettes som vist på billedet.
Læg fisken ovenpå, og dryp med dressingen til sidst.

~Velbekomme ~

 

Tip: Salaten kan holde sig et par dage i en tætsluttende beholder på køl og smager godt, hvis man blander den med kogt quinoa eller hvedekerner. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Med denne tang-panérmix bliver dine fiskeretter super lækre. Tangen i mix’en gør, at fisken lettere forbliver saftig og tilfører fisken en velafbalanceret umami-smag samt naturlige salte og mineraler.

Ingredienser:
Dalarhvedemel. Ølandshvedemel. Salt. Peber. S. Latissima-tang

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?