0
Sprød ørred i kokos-limesauce med ingefær og basilikum

Sprød ørred i kokos-limesauce med ingefær og basilikum

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ørredfilet med skindlimebasilikumløgingefærhvidløgris, basmati
1 min.
Klargøring

Risene sættes over at koge efter anvisning på pakken.

Fisken duppes tør, og krydres med salt på kødsiden.

Løg og hvidløg hakkes mellemfint.

Ingefæren skylles og rives meget fint. 
Det er ikke nødvendigt at skrælle den, men hvis man synes, gøres det nemmest ved at skrabe skrællen af med en teske.
Du skal bruge omkring 1-2 tsk. revet ingefær pr. person.

Basilikum skylles og slynges tør. Bladene hakkes eller rives i grove stykker, og den møre del af stilkene hakkes meget fint.

Limen skylles, og skrællen rives meget fint.

ørredfilet med skindlimeløgingefærhvidløgkokosmælk
15 min.
Fisk og sauce

Fisken steges på skindsiden i olie på en stor pande i 3-4 min., til skindet er gyldent. Vend fisken om, og lad den få 1-2 min. på den anden side. 
Krydr med salt og peber, og sæt fisken til side for at hvile et lunt sted.

Løg og hvidløg steges nu i panden ved middel varme. Du skal ikke gøre panden ren inden løgene kommer i, der sidder nemlig en masse god smag fra laksen i bunden af panden. 


Når løgene er stegt gennemsigtige, tilsættes 1-2 tsk ingefær pr. person efterfulgt af halvdelen af limesaften.
Lad saften bruse af, og tilsæt så kokosmælken. 
Sørg for at få skrabet alle løgstykkerne i panden fri, så de bliver rørt ind i saucen, og ikke bare brænder på.

Saucen smages til med resten af limesaften, limeskal, salt/peber, et nip sukker eller honning, samt evt. god chilisauce.

30 min.
Anretning

Fisken lægges tilbage i panden til saucen og lunes forsigtigt igennem i et minuts tid.

Basllikum drysses over fsiken, og panden sættes på bordet sammen med risene.

~Velbekomme ~

 

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?