0
Sprød valnøddepaneret kylling med calvo nero og søde kartofler

Sprød valnøddepaneret kylling med calvo nero og søde kartofler

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Det lyder helt tosset, men det smager! Gyldenstegt kyllingebryst med en smule kick fra sennep, bitterhed fra valnødder og krydret sødme fra honning.  Calvo nero er kendt som palmekål, smager mildt og slet ikke så "kålet" som de fleste andre vinterkål.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kyllingebryst uden skindvalnøddekernerdijonsennephvedemel
1 min.
Kyllingen paneres.

Ovnen tændes på 200 grader, varmluft.

Kyllingebrysterne tørres af, og hældes ned i en frysepose sammen med halvdelen af senneppen, salt og peber. Massér grundigt, og læg posen til side, imens paneringen laves.
Hvis man har æg i køkkenet, kan man putte en eller to æggeblommer med ned i posen. Æggeblommen gør, at panaden kommer til at hænge ekstra godt fast, men den er ikke absolut nødvendig.

Halvdelen (resten skal bruges til kålen) af valnødderne hakkes fint, og blandes med halvt så meget mel, som der er nødder, samt salt og peber.

Kyllingebrysterne vendes i nødde-/melblandingen, og man kan med fordel presse/klappe paneringen godt fast.

Lad kyllingen ligge og trække, til den skal steges.

søde kartoflerpalmekål
15 min.
Søde kartofler, kål og dressing

De søde kartofler skrælles og skæres i stykker på omkring 4x4 cm. De må gerne være lidt rustikke i formen.

Kålen skylles, og snittes i fine strimler.

(BEMÆRK, at de søde kartofler kan komme i forskellige varianter/farver)

kyllingebryst uden skindsøde kartoflerpalmekålvalnøddekernerhonningdijonsennep
35 min.
Retten samles

Kyllingebrysterne steges i smør eller olie i en stor pande til de er gyldne i 1-2 min. på hver side. De skal bare lige have farve og lidt sprødhed, og skal ikke steges færdige nu.

Tag kyllingerne op, læg dem på en bageplade, og sæt dem i ovnen i omkring 10 minutter. Når de er færdige, tages de ud, og trækker lunt, til I skal spise.

Når kyllingen er kommet i ovnen, steges de søde kartofler på panden, til de har fået farve i omkring 5 minutter. 
De søde kartofler krydres, og kommer ind i ovnen til kyllingen, hvorefter kål og valnødder lægges ned i panden for at stege et minuts tid. Der krydres med salt og peber. 
Læg låg på panden, og lad kålen simre i 5-10min., til den er mør. Stegetiden varierer efter hvor mange, du laver mad til.

Mens kålen simrer og kartoflerne steger, vaskes en appelsin og skrællen rives fint.
Skal og saft fra appelsin(er) hældes over i en skål, der kan gå i mikroovnen eller i en lille gryde sammen med resten af senneppen og 2-3 tsk honning.
Varm dressingen godt igennem, bare lige til honningen er smeltet, og sæt den til side.

Servér kålen på et opvarmet fad med kyllingebrysterne i tykke skiver ovenpå, og dryp med den lune appelsin/honningmarinade til sidst. De sprøde kartofler har bedst af at blive serveret for sig selv, så de ikke bliver bløde.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?