0
Sprøde friterede Patagonske vildtfangede røde gambas med kimchimayonnaise, mango og spicy spidskålssalat med sesam og koriander

Sprøde friterede Patagonske vildtfangede røde gambas med kimchimayonnaise, mango og spicy spidskålssalat med sesam og koriander

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Gourmet
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord. 

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

sesamfrø
1 min.
Ristet sesam

Rist sesamfrøene på en tør pande, til de popper. Knus dem let i en morter med lidt salt.

mayonnaisekimchi krydderiblandingristet sesamoliesesamfrølime
5 min.
Kimchimayonnaise

Rør mayonnaise og kimchi sammen med sesamolie og halvdelen af de ristede sesamfrø. Smag til med en smule limesaft og lidt revet limeskræl. Gem noget af limefrugten til at skære i både til anretning.

mangospidskålrød chilikoriandersesamfrø
15 min.
Mango og spicy spidskålssalat

Skræl mango og skær den i tynde bånd eller strimler på et mandolinjern. Spidskålen snittes fint. Skær chili i tynde strimler. Pil bladene af korianderstilkene, og hak stilkene fint (gem bladene til senere).

Vend mango, spidskål, korianderstilke og chili med kimchimayonnaisen.

Patagonske vildtfangede røde gambas (rejer)raspæghvedemelneutral olie til fritering
25 min.
Sprøde friterede gambas

Start med at pille rejerne. Dup rejerne tørre, og kom dem i en skål. Krydr dem med salt og peber. Paner rejerne i først hvedemel, så sammenpisket æg og til sidst i rasp. Friter de panerede rejer i ca. 180 grader varm neutral olie.

Du kan fritere dem på 2 måder. I en gryde eller i en lille friture:

Gryde: Fyld ca. 1 liter olie i en 4 liters gryde, så olien står 6-8 cm højt i gryden. Friter de panerede rejer i ca. 180 grader varm neutral olie. (Olien er varm nok, når det syder og bobler rundt om enden (den uden svovl) af en tændstik. Friter højst 4-6 rejer ad gangen, og friter, til de er gyldne, netop gennemstegte og sprøde. Lad dem dryppe af på lidt fedtsugende papir, og drys med lidt fint salt. Sørg for, at olien er varm nok, før du friterer næste omgang.

Friture: Friter de panerede rejer i ca. 180 grader varm neutral olie. Friter højst 6-8 rejer ad gangen, og friter, til de er gyldne, netop gennemstegte og sprøde. Lad dem dryppe af på lidt fedtsugende papir, og drys med lidt fint salt. Sørg for, at olien er varm nok, før du friterer næste omgang.

Alternativt kan rejerne, for en lidt mere fedtfattig version, steges sprøde på en pande i lidt neutral olie. Meeeen hvem har brug for at være asketisk her? 

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Drys med det sidste ristede sesam samt korianderbladene. Server limebåde til.

Bonusinfo

Om de Patagonske vildfangede røde Gambas-rejer:
Vildtfangede kæmperejer, der fanges ud for Argentinas kyst i et beskyttet og naturskånsomt MSC certificeret fiskeri. Vores huskok og mange af verdens førende kokke kalder dette en af ​​de bedste (store) rejer i på markedet - og vi modsiger dem ikke. Vildfanget fra et beskyttet og bæredygtigt fiskeri i det iskolde og rene hav ud for argentinas kyst! Fantastisk delikat saftighed, smag og struktur der minder om en mellemting mellem rejer og hummer. Så lækkert!

Bonusinfo

Kimchi krydderiblanding indeholder:

  • Paprikaflager
  • Hvidløgspulver
  • gochugaru, koreansk chili

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?