Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Rist sesamfrøene på en tør pande, til de popper. Knus dem let i en morter med lidt salt.
Rør mayonnaise og kimchi sammen med sesamolie og halvdelen af de ristede sesamfrø. Smag til med en smule limesaft og lidt revet limeskræl. Gem noget af limefrugten til at skære i både til anretning.
Skræl mango og skær den i tynde bånd eller strimler på et mandolinjern. Spidskålen snittes fint. Skær chili i tynde strimler. Pil bladene af korianderstilkene, og hak stilkene fint (gem bladene til senere).
Vend mango, spidskål, korianderstilke og chili med kimchimayonnaisen.
Start med at pille rejerne. Dup rejerne tørre, og kom dem i en skål. Krydr dem med salt og peber. Paner rejerne i først hvedemel, så sammenpisket æg og til sidst i rasp. Friter de panerede rejer i ca. 180 grader varm neutral olie.
Du kan fritere dem på 2 måder. I en gryde eller i en lille friture:
Gryde: Fyld ca. 1 liter olie i en 4 liters gryde, så olien står 6-8 cm højt i gryden. Friter de panerede rejer i ca. 180 grader varm neutral olie. (Olien er varm nok, når det syder og bobler rundt om enden (den uden svovl) af en tændstik. Friter højst 4-6 rejer ad gangen, og friter, til de er gyldne, netop gennemstegte og sprøde. Lad dem dryppe af på lidt fedtsugende papir, og drys med lidt fint salt. Sørg for, at olien er varm nok, før du friterer næste omgang.
Friture: Friter de panerede rejer i ca. 180 grader varm neutral olie. Friter højst 6-8 rejer ad gangen, og friter, til de er gyldne, netop gennemstegte og sprøde. Lad dem dryppe af på lidt fedtsugende papir, og drys med lidt fint salt. Sørg for, at olien er varm nok, før du friterer næste omgang.
Alternativt kan rejerne, for en lidt mere fedtfattig version, steges sprøde på en pande i lidt neutral olie. Meeeen hvem har brug for at være asketisk her?
Som vist på billedet. Drys med det sidste ristede sesam samt korianderbladene. Server limebåde til.
Om de Patagonske vildfangede røde Gambas-rejer:
Vildtfangede kæmperejer, der fanges ud for Argentinas kyst i et beskyttet og naturskånsomt MSC certificeret fiskeri. Vores huskok og mange af verdens førende kokke kalder dette en af de bedste (store) rejer i på markedet - og vi modsiger dem ikke. Vildfanget fra et beskyttet og bæredygtigt fiskeri i det iskolde og rene hav ud for argentinas kyst! Fantastisk delikat saftighed, smag og struktur der minder om en mellemting mellem rejer og hummer. Så lækkert!
Kimchi krydderiblanding indeholder:
Kundekommentarer ()