Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
Krydr fiskefileterne med salt, og gnid dem med lidt olivenolie.
Rul fileterne sammen fra hale mod hoved, og læg dem i et ildfast fad, men vent lidt med at sætte dem i ovnen.
Skyl endivie, og skær den ud i kvarte som både.
Skær pæren i helt tynde både. Hak skalotteløg super fint med en skarp kniv.
Hak oliven groft med en kniv.
Vend oliven og skalotteløg sammen med mindst 2 spsk. olivenolie pr kuvert, masser af citronsaft og fintrevet -skal, så du får en tæt marinade.
Sæt fisken i ovnen, og bag den i ca. 15 min.
Varm en stor pande op ved højeste blus, og tilsæt lidt olivenolie. Steg salaten hårdt i 2-3 min. i alt, så den tager farve, men stadig beholder godt med bid.
Vend salat og pære sammen i en skål.
Varm panden op igen, tilsæt lidt olivenolie og steg gnocchi 4-5 min., så de tager godt med farve og bliver sprøde. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Anret gnocchi, salat og pære på en tallerken. Kom fisken ovenpå. Rør godt rundt i marinaden, og kom den over retten.
Velbekomme!
Kommentarer og forslag til opskriften