Gode æbler og glad gris er altid en lækker kombination. Her serveret i asiatiske sød/salte klær´ sammen med supersund vinter-kinakål.
Grisestrimlerne duppes tørre og vendes i 1-2 tsk. maizena- eller kartoffelmel, lidt salt, et lille nip sukker og rigeligt med peber.
(Hvis du ikke har Maizena- eller kartoffelmel, undlades dette bare).
Kålen skæres i fine strimler. Et helt kålhoved er passende til 5 personer.
Æble og peberfrugt skæres i strimler. Forårsløg skæres i tynde skiver, og deles i den hvide del til grisen og den grønne del til at vende i retten til sidst.
Nudlerne koges i en gryde med rigeligt vand, i ca 7-10 min, eller til de er bløde, herefter skylles de hurtigt i koldt vand, og drænes i en sigte. Vend nudlerne i lidt olie for at forhindre at de klistrer sammen.
Varm en god stegepande eller en wok op til den er rygende hed, og steg kålen i neutral olie, til den er faldet sammen. Kålen tages op, og holdes lun.
Wokken/panden varmes op igen og peberfrugten steges et minuts tid, hvorefter æblet og den hvide del af forårsløget kommer ned i wokken/panden og steger med et minuts tid.
Hæld grøntsagerne over til kålen.
Grisestrimlerne steges i olie i wokken/panden, til de lige er gennemstegte. Pas på med at give dem for lang tid, de er bedst når de ikke har fået for meget varme.
Strimlerne kommer over på deres egen tallerken og hviler.
Varm panden op igen og steg nudlerne et minuts tid, bare lige så de bliver gennemvarme. Hæld kål og grøntsager ned til nudlerne sammen med Hoisinsaucen, og smag til med salt og peber samt soya, hvis du har det.
Anret nudlerne i et fad og fordel grisen sammen med de grønne forårsløgtoppe over nudlerne.
Kommentarer og forslag til opskriften