0
Sprøde rødspættefileter med løgsovs, persille, broccoli & karamelliseret citron

Sprøde rødspættefileter med løgsovs, persille, broccoli & karamelliseret citron

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rødspætte, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Sødmælk, Smør, Æg, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små kartoflerkruspersille
1 min.
Kartofler:

Skræl kartoflerne, og del evt. de største, så de er lige store. Kog i rigeligt, godt saltet vand i 20-22 min. Hæld vandet fra, og damp dem tørre. Kom en generøs klat smør ved, og vend forsigtigt rundt. Drys med en smule af den hakkede persille og gerne lidt god flagesalt, som fx Maldon eller Læsø.

kruspersille
5 min.
Hakket persille:

Pluk al persillen af stilkene, og skyl den grundigt i 2-3 hold koldt vand. Dræn vandet fra, gerne i en salatslynge, og hak persillen meget fint.

bechamelsovszittauerløgkruspersille
10 min.
Løgsovs med persille:
Pil løgene, del dem i halve, og snit dem, så fint du kan. Kom løgene i en passende gryde sammen med en generøs klump smør, og steg dem stille og roligt, til de bliver lysebrune og bløde uden at branke. Krydr med salt og peber. Har du en lille sjat tør hvidvin, kan du med fordel tilsætte den nu, og koge væsken næsten helt væk. Kom bechamelsovsen på, og kog igennem i et par minutter, til sovsen er tilpas i konsistens og smag. Smag til med salt og peber.

Lige før du serverer, tilsætter du det sidste af den finthakkede kruspersille til den brandvarme sovs.

Pas på, sovsen brænder let på! 

citron
20 min.
Karamelliseret citron:

Halvér citronen. Varm en god jern eller støbejernspande op til så høj varme at den ryger og steg citronen på skærefladen i et par minutter.

NB. Der skal ikke fedtstof på panden.

rødspættefiletæg2raspolie
25 min.
Fisk:

Krydr fisken med lidt salt og peber. Vend fileterne i mel, dernæst i sammenpisket æg og til sidst i raspen. Fritér fisken i rigeligt neutral olie i en gryde ved ca. 185 grader (når det syder omkring en tændstik, er olien varm nok) til de er gyldne, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt god salt.

Fortrækker du at pandestege i smør, kan du snildt gøre det også :-)

broccolicitron
30 min.
Broccoli med karamelliseret citron:

Del broccoli i små ens buketter. Skræl stokken, og skær den i mindre stykker. Kog broccolibuketterne i letsaltet vand i 2 minutter. Damp dem af, og vend med lidt god olivenolie og saften fra de karamelliserede citroner.

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Pres lidt af saften fra de karamelliserede citroner over den sprøde fisk ved bordet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?