Skræl kartoflerne, og del evt. de største, så de er lige store. Kog i rigeligt, godt saltet vand i 20-22 min. Hæld vandet fra, og damp dem tørre. Kom en generøs klat smør ved, og vend forsigtigt rundt. Drys med en smule af den hakkede persille og gerne lidt god flagesalt, som fx Maldon eller Læsø.
Pluk al persillen af stilkene, og skyl den grundigt i 2-3 hold koldt vand. Dræn vandet fra, gerne i en salatslynge, og hak persillen meget fint.
Lige før du serverer, tilsætter du det sidste af den finthakkede kruspersille til den brandvarme sovs.
Pas på, sovsen brænder let på!
Halvér citronen. Varm en god jern eller støbejernspande op til så høj varme at den ryger og steg citronen på skærefladen i et par minutter.
NB. Der skal ikke fedtstof på panden.
Krydr fisken med lidt salt og peber. Vend fileterne i mel, dernæst i sammenpisket æg og til sidst i raspen. Fritér fisken i rigeligt neutral olie i en gryde ved ca. 185 grader (når det syder omkring en tændstik, er olien varm nok) til de er gyldne, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt god salt.
Fortrækker du at pandestege i smør, kan du snildt gøre det også :-)
Del broccoli i små ens buketter. Skræl stokken, og skær den i mindre stykker. Kog broccolibuketterne i letsaltet vand i 2 minutter. Damp dem af, og vend med lidt god olivenolie og saften fra de karamelliserede citroner.
Som vist på billedet. Pres lidt af saften fra de karamelliserede citroner over den sprøde fisk ved bordet.
Kundekommentarer ()