0
Sprøde, krydrede kartofler med yoghurt og stegt kuller

Sprøde, krydrede kartofler med yoghurt og stegt kuller

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kartofler

Tænd ovnen på 200 grader, og sæt en bradepande ind i ovnen med en generøs mængde neutral olie på.

Skyl kartoflerne grundigt, og skær dem i grove tern. Krydr med salt og friskkværnet peber, og kom dem ind på bradepanden, gerne så de ikke ligger oven i hinanden.

Bag i ca. 15 min., til de begynder at mørne. Mos dem så let med en gaffel, så de går en smule i stykker, og dermed bliver endnu sprødere, og bag yderligere ca. 10-15 min. til de er helt møre og sprøde.

forårsløgpeanutsmini pak choy
5 min.
Grønt

Varm en pande op ved høj varme. Flæk pak choy i halve og steg dem i 1 tsk. olie pr. person i ca. 1 min., indtil det har fået farve, men ikke falder helt sammen. Krydres med salt og peber.

Skyl forårsløgene, og snit dem i tynde skiver med en kniv.

Hak peanuts groft med en kniv.

 

kullerfilet med skind
15 min.
Fisk

Skær fisken i kuvertstykker.

Sæt en pande over ved høj varme, og tilsæt en smule neutral olie.

Læg fisken på panden med skindsiden nedad, og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sek. af stegningen.

Steg fisken i alt ca. 3-4 min. på skindsiden, vend den herefter og steg den ca. 30 sek. på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden, lige når du vender fisken. Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider.

forårsløgkartoflerrød thai karrypaste
25 min.
Kartofler

Når kartoflerne er færdige, tager du dem over i en skål. Hvis der er overskydende olie i bradepanden skal det ikke med.

Kom karrypaste og snittet forårsløg op i skålen, og vend godt rundt. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Bemærk - du kan selv styre, hvor meget karrypaste du bruger, alt efter smag.

græsk yoghurt, 10%
30 min.
Anretning

Anret kartoflerne på en tallerken med fisken ovenpå og pak choy og peanuts på siden. Slut af med en god klat yoghurt.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
920 kcal
Fedt:
62,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,4 g
Kulhydrat:
44,5 g
heraf sukkerarter:
6,5 g
Kostfibre:
9,4 g
Protein:
42,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?