Tænd ovnen på 225 grader.
Del lårene i 2 dele (se video ovenover) og krydr dem på begge sider med salt og peber og gnid det godt ind i skindet.
Skræl knoldselleri - brug gerne en tyndskræller, så undgår du alt for meget spild. Skær selleri i grove tern (8-10 stykker på 1 selleri) og vend dem med olivenolie, salt og friskkværnet peber. Bag selleri og kyllingelår på en bradepande, til begge dele er møre og har taget farve - ca. 25-35 min.Rødløg skæres i tynde skiver (brug et mandolinjern) vend med 1/3 citronsaft. Bredbladet persille skylles, plukkes og hakkes groft og drysses med sumak (brug halvdelen her) og 1/3 citronsaft. Vend persille og rødløg sammen med den kogte perlebyg samt lidt god olivenolie og smag til med salt og friskkværnet sort peber.
Som vist! Server med creme fraiche og drys med det sidste sumak.
Smuk dybrød Sumak er et alsidigt krydderi, der tilfører en frugtig, syrlig og citrusagtige noter til din madlavning. Det er særligt populært i landene rundt om Middelhavet og i det mellemøstlige og Nordafrikanske køkken, hvor krydderier indgår i marinader, rubs og dips – eller drysses direkte på maden inden servering. Sumak er et af de få krydderier, der har en distinkt syrlig smag og anvendes derfor i det mellemøstlige køkken på samme måde som man andre steder i verden ville anvende eddike, citron eller tamarind.
Kundekommentarer ()