0
Sprøde Ranch-stegte mørksej med hasselback-kartofler og mormorsalat.

Sprøde Ranch-stegte mørksej med hasselback-kartofler og mormorsalat.

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

Læs hele opskriften grundigt igennem, inden du går i gang med at lave maden.

~ Ovnen tændes på 225 grader, varmluft ~  

 

bagekartoflersalt & peberolie/smør
1 min.
Kartoflerne klargøres og sættes i ovnen.

Kartoflerne deles i halve på langs, så du får to flade "både".

Skær en masse små snit 3/4 igennem kartoflerne tæt ved hinanden.

Kartoflerne sættes på smurt bagepapir på en bageplade, og der lægges et stykke smør oven på hver kartoffel.  Krydr' med salt og peber.

Bag kartoflerne til de er møre og sprøde - omkring 25 minutter. Når der er 5-10 minutter tilbage drysses en smule rasp på toppen af hver kartoffel. 

 

mørksejfilet uden skindsalt & peber
10 min.
Fisken saltes.

Fisken saltes overalt og hviler på en rist.

citronfløde 38% (piskefløde)
15 min.
Dressingen laves.

Fløden smages til med citronsaft og sukker.  Den skal være meget syrlig/sød, der skal mere i end man lige tror.

Lad fløden stå og tykne til I skal spise.

17 min.
Salaten renses.

Salaten skylles, rives i rustikke stykker, og slynges tør.

mørksejfilet uden skindraspranchdressing mixægMelolie/smør
20 min.
Fisken paneres og steges.

Sæt tre tallerkner frem og tilsæt mel i den første, sammenpisket æg i den anden og rasp i den tredie. Gem list af raspen til at drysse ovenpå kartoflerne.

Fisken duppes tør, skæres i portionsstykker og ranchdressing-mixet (kan erstattes af paprika eller cayennepeber)  fordeles over fiskestykkerne.

Fisken vendes i mel, derefter æg og til sidst rasp og steges på en pande i rigeligt 50/50 smør og olie.

Krydr' de stegte fisk med salt.

30 min.
Anretning.

Dressingen pisken til den er som en meget flydende flødeskum, og salaten vendes ned i den.

Giv salaten til fisken og hasselback-kartoflerne.

~Velbekomme ~

 

 

 

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Ranchdressing mix indeholder:

20% dildspidser, 20% purløg, 20% persille, 10% hvidløgspulver, 10% løgpulver, 10% sort peber, 10% sennepsfrø.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?