Ovnen tændes på 220 grader varmluft. Når ovnen er varm, sættes fritterne ind for at bage.
Fisken vendes i mel, og lægges på en rist eller på et stykke bagepapir for at tørre en smule, så den bliver ekstra sprød, når den skal steges.
Salaten skylles og slynges tør.
Dilden skylles, og hakkes fint.
Rør dild og creme fraiche sammen, og smag til med salt, peber og citronsaft.
Gulerødderne skrælles, og skæres ud til gnavegrønt.
Fisken steges i en blanding af smør og olie, til den er sprød. Krydr med salt og peber.
Pitabrødene lunes/ristes.
Pitaerne samles, og sættes på bordet sammen med pommes frites og gnavegulerødderne.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()