0
Sprøde rødspætter med abrikos/appelsinpilaf og dildcreme

Sprøde rødspætter med abrikos/appelsinpilaf og dildcreme

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rødspættefiletappelsinhovedsalatdildtørrede abrikoser
1 min.
Klargøring
  1. Fisken foldes sammen på langs, så du får nogle fine, buttede aflange fileter.  Krydr med salt og lad dem hvile.

  2. Appelsinerne skylles og skallen rives fint.
    Pres saften ud i en skål.

  3. Dilden skylles og hakkes mellemfint.  De møre stilke snittes ultra-fint.

  4. Salaten skylles og slynges tør.  

  5. Abrikoserne skæres i små tern.
15 min.
Kogning og stegning.
  1. Hæld appelsinsaften over i et litermål og fyld op med så meget vand, som der skal bruges til at koge risen i  (se hvor meget væske, der skal bruges i alt, på koge-anvisningen på pakken )

  2. Risen steges ved medium varme et par minutter i god olivenolie i en bred gryde med tyk bund. 


  3. Så hældes appelsinsaften/vandet ned i gryden, sammen med halvdelen af appelsinskallen og abrikoserne.
    Læg låg på og lad risen koge som anvist på pakken.

  4. Fisken vendes i rasp eller panko og steges sprød i smør.

  5. Salaten anrettes på et fad og dryppes med lidt god olivenolie, lidt eddike samt salt og peber.

  6. Yoghurten røres sammen med halvdelen af dilden, salt og peber samt evt. chili
30 min.
Anretning
  1. Når risen er kogt vendes en god smørklat ned i den sammen med resten af den hakkede dild.  Smag til med revet appelsinskal.

  2. Servér Pilaf-risene med de sprøde fisk, dild-cremen og salaten. 

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?