0
Sprød kuller på ærter Française med bacon og salater

Sprød kuller på ærter Française med bacon og salater

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Ærter Française er en rigtig forårsbebuder: irgrønne, sprøde ærter og knasende salat sammen med saltet, røget bacon og søde løg.  

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
romainesalatløgsmå kartoflerhvedemel
1 min.
Klargøring af grønt og fisk

Kartoflerne skrubbes, og sættes over at koge i godt saltet vand.  

Salaten skylles, og skæres i fine strimler. Løgene pilles, deles i kvarte, og snittes i fine splitter/skiver.

Fisken duppes tør, og vendes i mel. Lad fisken ligge og trække på en rist eller lignende, til den skal steges.

 

ærter, frostromainesalatløgbacon i tern
15 min.
Ærter Française

Baconen steges i en smule olie i en stor pande.
Når baconen er næsten sprød, hældes løgene ned i panden, og steger stille og roligt, til de er møre.

Ærterne hældes ned til løg og bacon på panden. 
Lad ærterne få varmen, og vend så salaten ned i blandingen. Salaten skal bare lige blive gennemvarm. 
Smag til med salt og peber, og hæld grøntsagerne over på et serveringsfad. 
Panden tørres af med køkkenrulle.

30 min.
Anretning

Fisken steges i smør ved medium-høj varme på panden, krydres med salt og peber, og lægges ovenpå grøntsagerne på fadet.

Hvis man har lyst, kan man smelte lidt ekstra smør på fiskepanden, og give det til som smørsovs.

Fadet sættes på bordet.

~Velbekomme ~

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?