Kartofler: Skræl kartoflerne og skær dem i kvarte – giv dem et opkog i saltet vand i 5-7 minutter – hæld vandet fra og lad dem dampe godt af. Kom ½ dl olivenolie, salt og peber og vend det med halvdelen af dukkah’en. Kom kartoflerne i et ildfast fad med bagepapir i bunden. Steg kartoflerne sprøde i en 200 grader varm ovn i ca. 20-30 minutter til de er gyldne og sprøde.
Skinkemedailloner: Kom kødet i en skål– krydr derefter grundigt på begge sider med salt og sort peber – riv lidt af det gule skal fra citronen over sammen med finthakket hvidløg (gem halvdelen til svampene!) og vend rundt - lad det trække 10-15 minutter. Vend kødet i mel – derefter i et sammenpisket æg eller i lidt mælk/fløde og så til sidst vender du det i rasp. Steg på en godt varm pande i rigeligt neutral olie. Når den er gylden og sprød på den ene side tilsætter du et par klatter kold smør som bruser op – vend nu og steg et minut på den anden side. Krydr med salt og peber. Sæt kødet til side et lunt sted mens du laver svampe og kål. (gem panden og fedtstof til svampe og kål!)
Kål & svampe: Pluk evt de yderste blade af kålen og kasser dem. Pluk de andre blade af og rib bladene af stænglerne og pluk dem i mindre mundrette stykker. Skyl dem i 2 hold koldt vand og tør dem i en salatslynge. Soigner svampene og skær dem i 3-4 mm tykke skiver og steg dem gyldne på panden, hvor du stegte koteletterne, sammen med masser af finthakket hvidløg. Tilsæt den ribbede kål og steg videre i 2-3 min. Drys til sidst resten af dukkah’en i og smag til med salt, peber og lidt friskpresset citronsaft.
Anretning: Som vist på billedet med de stegte kartofler i en skål ved siden af.
Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT
Kundekommentarer ()