0
Sprød kuller og  frisk kartoffelsalat med snitbønner og urtedressing

Sprød kuller og frisk kartoffelsalat med snitbønner og urtedressing

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
nye kartoflerradiserforårsløggrønne bønnercitronestragonolivenolie, ekstra jomfrulidt sennephonningsalt & peber
1 min.
Klargøring

Kartoflerne koges i godt saltet vand.

Estragonen skylles, slynges tør, og bladene hakkes fint. Læg evt. estragonstilkene over i kartoffelgryden, de giver god smag.

Radiser og bønner skylles, og snittes i mundrette stykker.

Forårsløg soigneres, og snittes fint.

Citronerne skylles, og skallen rives fint.

Dressingen røres sammen i en stor skål, der kan rumme hele salaten.
Der skal bruges pr. person:
Den finthakkede estragon
2 spsk god olivenolie
1-2 tsk honning
1-2 tsk dijonsennep
salt og peber
Citronsaft efter smag

Alle grøntsagerne - minus citronskal - vendes ned i dressingen.

15 min.
Salaten laves færdig


Når kartoflerne er næsten møre, lægges snittebønnerne ned i gryden, og koger med 5-7 minutter.
Kartofler og bønner drænes.
Så snart kartoflerne er kølet så meget af, at de er til at håndtere, deles de i halve eller kvarte, og kommes over i salaten.  
Jo varmere kartoflerne er, des bedre vil de opsuge dressingen. 

Smag igen til med salt og peber, samt revet citronskal.

20 min.
Fisken

Fisken skæres i portionstykker og vendes i mel, og steges et par minutter på hver side i halvt smør og halvt neutral olie på en pande.  Krydr med salt og peber.

30 min.
Servering

Fisken anrettes på et stort fad sammen med kartoffelsalaten.

~Velbekomme ~

 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?