Kartoflerne koges i godt saltet vand.
Estragonen skylles, slynges tør, og bladene hakkes fint. Læg evt. estragonstilkene over i kartoffelgryden, de giver god smag.
Radiser og bønner skylles, og snittes i mundrette stykker.
Forårsløg soigneres, og snittes fint.
Citronerne skylles, og skallen rives fint.
Dressingen røres sammen i en stor skål, der kan rumme hele salaten.
Der skal bruges pr. person:
Den finthakkede estragon
2 spsk god olivenolie
1-2 tsk honning
1-2 tsk dijonsennep
salt og peber
Citronsaft efter smag
Alle grøntsagerne - minus citronskal - vendes ned i dressingen.
Når kartoflerne er næsten møre, lægges snittebønnerne ned i gryden, og koger med 5-7 minutter.
Kartofler og bønner drænes.
Så snart kartoflerne er kølet så meget af, at de er til at håndtere, deles de i halve eller kvarte, og kommes over i salaten.
Jo varmere kartoflerne er, des bedre vil de opsuge dressingen.
Smag igen til med salt og peber, samt revet citronskal.
Fisken skæres i portionstykker og vendes i mel, og steges et par minutter på hver side i halvt smør og halvt neutral olie på en pande. Krydr med salt og peber.
Fisken anrettes på et stort fad sammen med kartoffelsalaten.
~Velbekomme ~
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kundekommentarer ()