Ovnen forvarmes til 220 grader varmluft.
Kartoflerne skrubbes og skæres i både på omkring 1 - 1.5 cm tykkelse.
Fritterne skylles og tørres i et viskestykke.
Vend fritterne med olie, og bag dem liggende i et enkelt lag på en eller to bageplader, til de er møre. Det tager omkring 15-20 minutter, alt efter hvor mange du laver mad til, og hvor effektiv din ovn er.
De varme fritter drysses med groft salt.
Spidskål og gulerødder snittes ultrafint. Det gøres nemmest på et mandolinjern.
Grøntsagerne hældes over i en skål, og krammes/masseres mellem hænderne sammen med 1/4 tsk groft salt pr. person.
Grøntsagerne skal begynde at væske, og blive bløde.
Lad dem hvile ti minutter, og kram så den overskydende væde fra grøntsagerne.
Smag grøntsagerne til med revet citronskal, peber samt 1-2 tsk mayo pr. person. - Så er der coleslaw.
Fisken foldes sammen langs ryggen, så du får fine, aflange fileter.
Vend fileterne i raspen, og lad dem hvile et par minutter på en rist.
Fisken steges i 50/50 smør og olie på en pande, og krydres med salt og peber.
Imens fisken steger, ristes bollerne på snitfladerne, og smøres med resten af tang-mayoen.
Burgerbollerne fyldes med slaw i bunden, og toppes op med de sprøde spætter. Dryp citronsaft over fisken, og læg toppen af burgerbollen på.
Servér burgerne sammen med fritterne.
~Velbekomme~
Med denne tang-panérmix bliver dine fiskeretter super lækre. Tangen i mix’en gør, at fisken lettere forbliver saftig og tilfører fisken en velafbalanceret umami-smag samt naturlige salte og mineraler.
Ingredienser:
Dalarhvedemel. Ølandshvedemel. Salt. Peber. S. Latissima-tang
Vores chilimayo er er lavet på en basis af en klassiske mayonnaise pisket med tangsennep. For at give mayonnaisen et ekstra pift er der tilsat hvidløg og milde chiliflager. Mayonnaisen er perfekt som dip til ovnbagte, søde kartofler eller som dressing i en burger eller sandwich. Den kan eventuelt røres op med lidt vand/ymer/yoghurt/cremefraiche inden servering.
Kommentarer og forslag til opskriften