0
Sprøde, tangpanerede spætter med citronsmør, dilddampede gulerødder og nye kartofler

Sprøde, tangpanerede spætter med citronsmør, dilddampede gulerødder og nye kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
rødspættefiletcitronsmå kartoflergulerødderdildtang-panérmixsmør
1 min.
Klargøring

Kartoflerne skrubbes, og sættes over at koge i godt saltet vand.

Dilden skylles, og bladene samt den møre del af stilkene snittes mellemfint. Smid de grove stilke over i gryden til kartoflerne, de giver god smag.

Gulerødderne skrubbes og skæres i rustikke, mundrette stykker.

Spætterne foldes sammen på langs, og vendes grundigt i panermix. Lad fisken ligge på en rist og tørre lidt, mens citronsmørret laves.

Rør 1-2 spsk blødt smør pr. person sammen med en smule fintrevet citronskal, citronsaft, salt og peber.

gulerødderrødspættefiletsmørevt. honning eller sukkerolivenolie, EVOO
20 min.
Grøntsager og fisk

Gulerødderne sauteres i smør i en dyb pande eller en gryde et par minutter. Tilsæt 1-2 tsk honning pr. person, og smag til med salt og peber.
Hæld en lille bundskjuler vand ned i gryden, og damp rødderne under låg, til de er sprød-møre.  
Smag gulerødderne til med citronsaft.

Fiskefileterne steges et par minutter på hver side i 50/50 smør/olie, til de er sprøde.

30 min.
Servering

Dilden vendes ned til gulerødderne, og der smages til med salt og peber.

Fisken og gulerødderne anrettes på et fad, og kartofler og citronsmør gives til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Med denne tang-panérmix bliver dine fiskeretter super lækre. Tangen i mix’en gør, at fisken lettere forbliver saftig og tilfører fisken en velafbalanceret umami-smag samt naturlige salte og mineraler.

Ingredienser:
Dalarhvedemel. Ølandshvedemel. Salt. Peber. S. Latissima-tang

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.