0
Sprødstegt citronmarineret lange med persille-tabbouleh

Sprødstegt citronmarineret lange med persille-tabbouleh

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
langefilet uden skindcitron
1 min.
Fisk del 1:

Del fisken i mindre stykker, 3-4 stykker pr. person. Læg fileterne i en skål og krydr dem med 1/3 af tabboulehkrydderiet samt fintrevet citronskal, lidt salt og peber. Lad den hvile på køl i 10-15 minutter.

bulgursalt
5 min.
Bulgur:

Hæld bulguren i en skål, og hæld kogende vand over, til vandet står ca. 2 cm over bulguren. Lad den trække i 15 min. Hæld derefter bulguren i en sigte, så overskydende væde kan dryppe fra.

tomatagurkrødløgbredbladet persillehvidløghjertesalat
10 min.
Tabbouleh:

Skyl grøntsagerne. Skær tomater og agurk i tern på ca. ½ cm og snit rødløget fint. Pil og finthak hvidløg. Skyl, tør og hak persillen - du kan godt bruge de fleste stængler også. Vend det hele i den let afkølede bulgur. Tilsæt generøse mængder af en god ekstra jomfru olivenolie og resten af tabboulehkrydderiet. Smag til med citronsaft samt salt og peber. Vend til sidst plukkede, groftskårne, skyllede og tørrede hjertesalatblade i.

langefilet uden skindraspæghvedemel
20 min.
Fisk del 2:

Drys fisken med et par spsk. hvedemel, og vend det hele sammen, så fisken er dækket af mel. Ryst overskydende mel af. Hæld et sammenpisket æg ned i skålen til fisken, og vend rundt, så fisken er dækket. Har du ikke et æg, så kom lidt mælk eller fløde ved. Til sidst drysses der med rasp, som presses godt ind i fisken. Steg fileterne på en varm pande i rigeligt smør og neutral olie (halvt af hver), til de er sprøde og gyldne. Det tager ikke mere end 3-4 min i alt. Drys med lidt salt.

30 min.
Anretning:

Som vist!

Bonusinfo

Tabbouleh krydderi indeholder: 

Spidskommen, korianderfrø, persille og sort peber.

Hvad med også at prøve?

Friske danske MSC blåmuslinger

Den smager nemlig himmelsk! Blåmuslingen er også kendt som havets kartoffel - fordi den findes i rigelige mængder, er billig og kan anvendes til alverdens gastronomiske lækkerier. Muslinger er skønne på alle tider af året. Om det er i en suppe med masser af rodfrugter, eller om de er tilberedt på grillen, er de en skøn smagsoplevelse.

79 kr.
Se mere

Riesling, Mosbacher Trocken

Tysk kvalitets riesling der er lækker, frisk og med smagen fyldt med citrus, grapefrugt og med et strejf af fersken og ananas.

504 kr.
Se mere

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?