0
Sprødstegt citronmarineret lange med persille-tabbouleh

Sprødstegt citronmarineret lange med persille-tabbouleh

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
langefilet uden skindcitron
1 min.
Fisk del 1

Del fisken i mindre stykker, 3-4 stykker pr. person. Læg fileterne i en skål og krydr dem med fintrevet citronskal, lidt salt og peber. Lad den hvile på køl i 10-15 minutter.

bulgursalt
5 min.
Bulgur

Hæld bulguren i en skål, og hæld kogende vand over, til vandet står ca. 2 cm over bulguren. Lad den trække i 15 min. Hæld derefter bulguren i en sigte, så overskydende væde kan dryppe fra.

tomateragurkrødløgbredbladet persillehvidløghjertesalat
10 min.
Tabbouleh

Skær tomater og agurk i tern på ca. ½ cm og snit rødløget fint. Pil og finthak hvidløg. Skyl, tør og hak persillen - du kan godt bruge de fleste stængler også.

Vend det hele i den let afkølede bulgur. Tilsæt generøse mængder af en god ekstra jomfru olivenolie og tabboulehkrydderiet (Hvis du ikke har dette krydderi, kan du bruge tørret persille, spidskommen, korianderfrø og sort peber).

Smag til med citronsaft samt salt og peber. Vend til sidst plukkede, groftskårne, skyllede og tørrede hjertesalatblade i.

langefilet uden skindraspæghvedemel
20 min.
Fisk del 2

Drys fisken med et par spsk. hvedemel, og vend det hele sammen, så fisken er dækket af mel. Ryst overskydende mel af. Hæld et sammenpisket æg ned i skålen til fisken, og vend rundt, så fisken er dækket. Har du ikke et æg, så kom lidt mælk eller fløde ved. Til sidst drysses der med rasp, som presses godt ind i fisken. Steg fileterne på en varm pande i rigeligt smør og neutral olie (halvt af hver), til de er sprøde og gyldne. Det tager ikke mere end 3-4 min i alt. Drys med lidt salt.

30 min.
Anretning

Som vist!

Bonusinfo

Tabbouleh krydderi indeholder: 50% spidskommen, 25% koriander, 10% persille, 10% mynte, 5% sort peber.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?