0
Sprødstegt gris med nye ærter, grønkål og persille

Sprødstegt gris med nye ærter, grønkål og persille

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

grønne linser
1 min.
Linser

Sæt linserne over at koge i en gryde med rigeligt vand og et skud salt i ca. 15 min.

forårsløggrønkålærter i bælgbredbladet persille
3 min.
Grønt

Bælg ærterne.

Fjern de groveste stilke fra grønkålen, og snit den groft. 

Pluk persillen ud i blade, og snit stilkene fint. 

Snit forårsløg tyndt (gerne lidt på skrå).

bredbladet persillecitronbiryani krydderiforårsløggrønkålærter i bælgHakket grisekød
15 min.
Kød

Sæt en stor pande over ved høj varme, og tilsæt lidt olie.

Smuldr kødet ud i små bidder, og kom dem på panden. Pas på med at røre for meget. Lad kødet ligge og tage godt med farve og blive sprødt, inden du rører. Steg i 4-5 min., til kødet er gennemstegt.

Tilsæt krydderblandingen, og smag til med salt. Tag kødet af panden, og tilsæt lidt ny olie.

Steg grønkålen ved mellem varme i 2-3 min., til den er faldet en smule sammen. Tilsæt så ærter, persille og forårsløg, og lad dem blot tage lidt varme, inden du vender kødet i panden igen til grøntsagerne. Smag til, og krydr med godt med fintrevet citronskal.

30 min.
Anretning

Anret de drænede linser i bunden af en dyb tallerken med stegt kød og grønt ovenpå.

NB Billedet viser retten lavet med ris, men du vil modtage linser i denne uge.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Biryani krydderimix: 50% Madras karry, 15% grønne kardemommefrø, 15% gurkemeje, 10% kanel, 5% laurbærblade.