Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl citronen og skræl skallen af med en tyndskræller (kun det gule, det hvide skal ikke bruges). Skær skallen i så fine strimler som muligt. Brug evt. et juliennejern. Læg strimlerne i en lille skål, tilsæt ½ tsk. fint salt og saften fra citronen og lad det trække i 20 min.
Kom græskarkerner i et ildfast fad, drys med lidt fint salt, og dryp med lidt god olie. Bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader, til de er gyldne og begynder at poppe som popkorn. Knus dem evt. let i en morter. Kan også ristes på en tør pande, til de begynder at poppe!
Vask og soigner svampene og skær dem i passende stykker. Rist dem i lidt smør og husk at krydre dem godt med salt og peber. Skræl og skær halvdelen af hvidløgsfeddene i grove skiver og knus dem på et spækbræt med den brede side af en stor kniv. Drys ½ tsk. groft salt på og mos videre med kniven, til det er kørt til en fin puré. Tilsæt puréen til svampene.
Sæt en stor gryde vand over til pastaen! Husk at salte vandet godt! En klog italiener lærte mig i sin tid at vandet skal være være salt som en tår af Middelhavet! Om du ønsker at komme lidt olie i vandet er til gengæld lidt af et individuelt spørgsmål! Jeg har ALTID gjort det! Hvorfor? Fordi nogen har sagt til mig man SKAL! Men det er vist i virkeligheden ikke så vigtigt :-)
Kog pastaen efter anvisning på emballagen (husk, at de gerne må være kogt al dente). Dræn pastaen og vend den sammen med lidt ekstra jomfru olivenolie, friskrevet parmesanost (gem lidt til anretningen), plukket timian (brug 1/2), hakkede ristede græskarkerner og syltet citron (saften skal også med). Vend de ristede svampe sammen med pastaen. Krydr det hele med masser af sort peber og evt. lidt salt. Pas på med salt, da citronsaften og hvidløget allerede er saltet.
Soigner fisken og fold fileterne på den lange led. Krydr med salt og peber. Steg fisken i 2-3 minutter i lidt olie på en varm pande. Læg resten af hvidløgsfeddene (let knuste og upillede) på panden og lad dem stege med sammen med fisken. Skru ned for blusset og lad fisken stege videre til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par timiankviste samt et par små klumper smør, og lad det bruse op. Vend fisken og tæl til 10. Nu er fisken klar til servering.
Anret som vist på billedet med stegte hvidløg og timian, riv gerne lidt ekstra parmesanost over.
Husk at salte vandet godt! En klog italiener lærte mig i sin tid, at vandet skal være salt som en tår af Middelhavet! Om du ønsker at komme lidt olie i vandet er til gengæld lidt af et individuelt spørgsmål! Jeg har ALTID gjort det! Hvorfor? Fordi nogen har sagt til mig, at man SKAL! Men det er vist i virkeligheden ikke så vigtigt :-)
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()