Fisk: Del hver filet i 2-3 stykker ved at skære den midt over på den lange led. Læg fileterne i en skål, og krydr dem med 1/3 af tabboulehkrydderiet samt lidt salt og peber. Drys med et par spsk. hvedemel, og vend det hele sammen, så fisken er dækket af mel. Ryst overskydende mel af. Hæld et sammenpisket æg ned i skålen til fisken, og vend rundt, så fisken er dækket. Har du ikke et æg, så kom lidt mælk eller fløde ved. Til sidst drysses der med rasp, som presses godt ind i fisken. Steg fileterne på en varm pande i rigeligt smør og neutral olie (halvt af hver), til de er sprøde og gyldne. Det tager ikke mere end totalt 3-4 min. Drys med lidt salt, og pynt med skåret citron.
Tabbouleh: Hæld bulguren i en skål, og hæld kogende vand over, til vandet står ca. 1 cm over bulguren. Lad den trække i 10 min. Hæld bulguren i en sigte, så overskydende væde kan dryppe fra. Skær tomater og agurk i tern på ca. ½ cm, og snit rødløget fint. Skyl, tør og hak persillen. Vend det hele i den let afkølede bulgur. Tilsæt generøse mængder af en god velsmagende ekstra jomfru olivenolie og resten af tabboulehkrydderiet. Smag til med citronsaft samt salt og peber. Vend til sidst plukkede, groftskårne, skyllede og tørrede hjertesalatblade i.
Anretning: Som vist på billedet.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Tabbouleh krydderi indeholder: 50% spidskommen, 25% koriander, 10% persille, 10% mynte, 5% sort peber.
Kundekommentarer ()