0
Sprødstegt kulmule med mormorsalat og estragonkartofler

Sprødstegt kulmule med mormorsalat og estragonkartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Kartoflerne skylles/skrubbes og sættes over at koge i saltet vand. Når de er næsten, møre hældes vandet fra, og kartoflerne trækker færdige under låg, evt. sammen med en smørklat.
  2. Salaten skylles og slynges tør.  Estragonbladene plukkes af stilkene, og hakkes mellemfint.  Stilkene kan komme over i gryden til kartoflerne og give smag.
  3. Dressingen laves i en skål, der er stor nok til at rumme salaten, og består af fløden, som tilsættes meget citronsaft og sukker, samt en smule citronskal. 
    Smag til: dressingen skal være kraftigt citronsyrlig/sød.  Der skal mere sukker i, end man lige regner med.
    Lad dressingen stå og tykne en ti minutters tid. Der skal ikke salt og peber i.
  4. Fisken tørres i et viskestykke eller mellem dobbelt køkkenrulle og vendes i lidt krydret hvedemel. 
    Dette gøres nemmest ved at hælde et par spsk mel, salt og peber ned i en stor frysepose, putte fisken derned også og så ryste posen til fisken er dækket af et tyndt lag mel.
  5. Dressingen piskes forsigtigt til en meget blød skum, og salaten vendes i den.  Vær forsigtig med ikke at få fløden pisket for stiv, så skiller den.
  6. Fisken steges et par minutter på skindsiden i smør, vendes og trækker færdig et minut på den anden side.
  7. Estragonen vendes ned i de lune kartofler.
Anretning

Server fisken sammen med salaten og kartoflerne.  Dryp evt. fisk og kartofler med lidt af smørret fra panden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?