Manchet
Når jeg vil skabe en ret, der balancerer sødme, syre, umami og sprødhed, begynder jeg altid med at behandle hver råvare på sin egen måde – og så samle dem i en harmonisk helhed.
Her får du en ret, hvor laksen bliver stegt sprød på skindsiden, risene tilføres cremet dybde fra kokosmælk og karry, gulerødderne karamelliseres med honning og syres af balsamico, og courgetten får en hurtig woktur, så den bevarer friskhed og bid.
Ca. 35 minutter i alt, hvor flere elementer kan laves samtidig:
Forberedelse: 5 min
Kokosris: 15 min
Gulerødder og courgetter i ovn: 20 min
Stegt laks: 5min
Anretning: 3 min
Forberedelse
Skyl grøntsager grundigt.
Skyl ris i koldt vand, til vandet er klart.
Befri laksen fra skind: skær med en skarp kniv mellem skind og kød, mens du holder fast i skindet – del derefter i 3-4 stykker pr. pers.
Kokosris
Kog risene efter anvisning på pakken. 2 min. før de er færdige, hælder du dem i en sigte, og lader dem dryppe af i 2 min.
Kom risene tilbage i gryden, og tilsæt kokosmælk og 2/3 af karryen. Lad risene simre et par minutter, og smag til med salt og peber.
Karamelliserede gulerødder
Skær gulerødderne i halve eller kvarte på langs og courgetter i stave. Læg dem begge på en bageplade med bagepapir.
Bag i den varme ovn i ca. 20 min., til gulerødderne er møre.
Sprødstegt laks
Krydr laksestykkerne med det sidste karry, og steg dem på en ret varm pande i lidt neutral olie, til de er gyldne og sprøde. Krydr med salt og peber.
Tips til at peppe retten op / bruge rester
- Stærk, dansk & velsmagende
Vi er glade og super-stolte over at være udvalgt som en af de allerførste til at sælge den nye unikke og bæredygtigt opdrættede laks fra Skagen Salmon. Laksene har hele deres levetid levet i et landbaseret anlæg i Skagen hvor de har svømmet i modstrøm, præcis som de vilde laks gør det. Det har gjort laksen stærk, givet kødet en fast struktur og en intramuskulær fedtmarmorering der gør den super saftig og velsmagende. Derudover har laksen et generelt meget lavere fedtindhold end traditionelt opdrættede laks.
Den bæredygtige opdrætsmetode er ASC certificeret (opdrætsfiskenes pendant til MSC)
"Skagen Salmons laks smager simpelthen skide godt! Smag, struktur og saftighed er jo som vildlaks" Siger Huskokken Jacob begejstret!
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kommentarer og forslag til opskriften