0
Sprødstegt rødspætte med grønne bønner, pinjekerner og hollandaise

Sprødstegt rødspætte med grønne bønner, pinjekerner og hollandaise

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Bønner: Nip bønnerne og kog i min. 5-7 minutter i letsaltet vand. Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande. Vend bønner og pinjekerner sammen med citronskal, olivenolie, salt og peber og hold det lunt.

Sauce: Pisk æggeblommer, citronsaft og sennep sammen i en metalskål (sørg for at alt har stuetemperatur, før du rører det sammen). Smelt 150 g smør i en kasserolle, lad også det afkøle til stuetemperatur og hæld det forsigtigt i æggemassen lidt efter lidt mens der piskes godt. Sæt skålen over vandbad og pisk til det bliver tykt. Smag saucen til med citronsaft, salt og peber.

Fisk: Bland rugmel med salt og peber på en flad tallerken. Halver fileterne på langs og vend dem i rugmelet. Steg dem i halvt smør og halvt olie i 1-2 min. på hver side til de er gyldne og sprøde.

Anretning: Fordel bønneblandingen på midten af 4 tallerkner. Placer de sprøde fileter ovenpå og dryp hollandaisesaucen rundt om.

Server sammen med små kogte kartofler og en tomatsalat eller en blandet grøn salat.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.