Bønner: Nip bønnerne og kog i min. 5-7 minutter i letsaltet vand. Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande. Vend bønner og pinjekerner sammen med citronskal, olivenolie, salt og peber og hold det lunt.
Sauce: Pisk æggeblommer, citronsaft og sennep sammen i en metalskål (sørg for at alt har stuetemperatur, før du rører det sammen). Smelt 150 g smør i en kasserolle, lad også det afkøle til stuetemperatur og hæld det forsigtigt i æggemassen lidt efter lidt mens der piskes godt. Sæt skålen over vandbad og pisk til det bliver tykt. Smag saucen til med citronsaft, salt og peber.
Fisk: Bland rugmel med salt og peber på en flad tallerken. Halver fileterne på langs og vend dem i rugmelet. Steg dem i halvt smør og halvt olie i 1-2 min. på hver side til de er gyldne og sprøde.
Anretning: Fordel bønneblandingen på midten af 4 tallerkner. Placer de sprøde fileter ovenpå og dryp hollandaisesaucen rundt om.
Server sammen med små kogte kartofler og en tomatsalat eller en blandet grøn salat.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kommentarer og forslag til opskriften